Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic şi zăpadă viscolită

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic, zăpadă viscolită şi vizibilitate scăzută, valabilă în zona de munte a judeţului Maramureş.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 06:13
Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic şi zăpadă viscolită

UPDATE: Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic, ce vizează zona de munte a judeţului Maramureş.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 15:00, în judeţul avertizat, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 90 – 100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Ştire iniţială: 

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în zona avertizată, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 90 – 100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeşte şi: PROGNOZĂ METEO BUCUREŞTI. Vânt puternic în Capitală până vineri. Anunţ de ultima oră al meteorologilor

Vremea începe să se încălzează de joi, dar vântul va prezenta în continuare intensificări, ajungând la rafală la 110 km la oră. Spre finalul săptămânii meteorologii anunţă temperaturi maxime de 19 grade. De luni, valorile termice vor fi în scãdere treptatã în toate regiunile şi se vor înregistra ploi şi ninsori.