Alertă meteo cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și vijelii. Va ninge și în București

Alerta de ninsori, viscol si vijelii în aproape toată țara pana la finalul wekendului. Și în București va fi frig și va ninge.

24 nov. 2023, 10:26
Alertă meteo cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și vijelii. Va ninge și în București

Meteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00 de intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Citește și: Un ciclon periculos aduce iarna în România. Ninsori viscolite la munte, ploi și vreme rece în rest. Cum va fi vremea de Crăciun

De asemenea, ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00 de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Totodată a fost emisă alertă COD PORTOCALIU de viscol între 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00. În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Citește și: Prognoza 24 noiembrie 2023. Se încălzește vremea în unele zone ale țării. Anunțul meteorologilor

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Când vin ninsori în Capitală

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura
maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei,
apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula până la 10…15
l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Sâmbătă, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura
maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h.
Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.