Alertă meteo COD GALBEN: Vremea se răceşte şi se anunţă ploi, vijelii şi grindină în Bucureşti şi în mai multe judeţe

Weekendul aduce aceeasi vreme ploioasa si rece. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torentiale, descărcări electrice, vijelii si chiar şi grindina.

12 iun. 2021, 10:26
Alertă meteo COD GALBEN: Vremea se răceşte şi se anunţă ploi, vijelii şi grindină în Bucureşti şi în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare meteorologică COD GALBEN instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în
cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate
atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici
și pe intervale mai scurte de timp”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Consecinţele încălzirii globale în România. Meteorolog: „Primăverile se vor declanşa mai timpuriu, verile vor fi mai lungi”

De asemenea, meteorologii au emis şi o atenşionare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ pentru noaptea de sâmbătă spre duminică.

„În intervalul 13 iunie, ora 02:00 – 13 iunie, ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 12 iunie. Furtuni puternice în weekend

Dumunică vremea se răceşte şi va continua să plouă.

„În intervalul 13 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 23:00, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, a transmis ANM.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ BUCUREȘTI

„Îndeosebi în cursul după-amiezelor de sâmbătă (12 iunie) și duminică (13 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 23…26 de grade, exceptând ziua de luni (14 iunie) când vor fi mai scăzute și se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade”, a transmis ANM.


loading...