Prognoza meteo 12 iunie. Furtuni puternice în weekend

Meteorologii anunţă vreme instabilă cu ploi sâmbătă şi duminică în aproape toată ţara. Temperarurile maxime vor ajunge până la 28 de grade Celsius. Duminică, ploile vor fi însoţite de intensificări ale vântului, care vor atinge la rafală până la 90 km la oră în zonele montane.

11 iun. 2021, 17:04
Prognoza meteo 12 iunie. Furtuni puternice în weekend

Prognoza meteo 12 iunie.

La noapte cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate la începutul intervalului, când pe suprafețe mici îndeosebi în zonele de munte, precum și în sudul, centrul și nord-estul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

Prognoza meteo 12 iunie – SAMBATA

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense – în sudul, centrul şi estul ţării, în zonele montane şi submontane și pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în a doua parte a zilei, iar în vest, centru, nord și nord-est, cu precădere noaptea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări și perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei în regiunile extracarpatice, în zonele montane și submontane, local în cele centrale și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea pe suprafețe mici îndeosebi în sud, est și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, iar pe arii restrânse va cădea grindină. Vântul va avea intensificări la munte, unde vitezele vor depăşi 80…90 km/h, cu precădere pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar temporar şi în celelalte zone, local cu rafale în general de 50…60 km/h, în sud-vest dar și asociate ploilor, când foarte probabil se vor semnala și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiuni și 14…15 grade pe litoral.

București. Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta îndeosebi în a doua parte a zilei și la începutul nopții prin înnorări și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și posibil grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în special asociate averselor. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Citeşte şi: Consecinţele încălzirii globale în România. Meteorolog: „Primăverile se vor declanşa mai timpuriu, verile vor fi mai lungi”

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și noaptea. Va ploua pe arii extinse în estul, sud-estul, nordul, centrul țării, la munte și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Trecător, la altitudini de peste 1800 m, vor fi posibile precipitații mixte. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar în regiunile sudice și centrale vor fi însoţite de descărcări electrice. Pe alocuri, în special în zonele montane și în nord-est, se vor acumula cantități însemnate de apă. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, iar ziua și în est și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Izolat se va semnala ceaţă.

București. Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Citeşte şi: Horezu, acoperit cu gheaţă la început de iunie. Grindina a făcut prăpăd. Imagini ca în toiul iernii

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și noaptea, în jumătatea de est a țării și pe suprafețe mici în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantități însemnate de apă. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în regiunile estice și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţă.

București. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros și cu o probabilitate mai mare după-amiaza și noaptea, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.