Alertă meteo de furtuni în 21 de județe. Ploile torențiale și vijeliile cu grindină se extind

Meteorologii ANM au emis o nouă atenționare cod galben de furtuni pentru 21 de județe din România. În următoare ore ploile și vijeliile se extind.

15 sept. 2023, 10:26
Alertă meteo de furtuni în 21 de județe. Ploile torențiale și vijeliile cu grindină se extind

ANM a emis aTENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10 – 16 septembrie, ora 06. În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Vineri manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Citește și: Prognoza meteo. Apare primul fenomen al toamnei în majoritatea regiunilor

Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ploi și vijelii, apoi vremea se încălzește iar

 

PROGNOZĂ METEO SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste
mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea.