Prognoza meteo până la mijlocul lunii octombrie. Ploi și vijelii, apoi vremea se încălzește iar

Noi alerte de la meteorologi. Vremea se va răci și vor fi ploi și vijelii cu grindină îndeosebi în sudul, centrul și estul țării.

15 sept. 2023, 09:40
Prognoza meteo până la mijlocul lunii octombrie. Ploi și vijelii, apoi vremea se încălzește iar
Prognoza meteo luni 7 august 2023. Vremea se schimbă radical. Răcire bruscă la începutul săptămânii

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, vineri, prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Vineri vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei la munte, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Moldova și izolat în celelalte regiuni, în cea de a doua parte a zilei aceste fenomene se vor extinde și în mare parte din Muntenia, Dobrogea, nordul și nord-estul Olteniei.

 

Prognoza meteo săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est și de vest a țării. Cu excepția extremității de nord-vest a țării, unde regimul pluviometric va fi local excedentar, canțitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Apare primul fenomen al toamnei în majoritatea regiunilor

 

Prognoza meteo săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Citește și: Alertă meteo. Un ciclon loveşte România. ANM anunţă furtuni electrice violente şi grindină

 

Prognoza meteo săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales
în zonele montane.

 

Prognoza meteo săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.