Alertă meteo de FURTUNI violente. ANM a emis COD GALBEN pentru aproape toată ţara, inclusiv în Bucureşti

După temperaturile ridicate din ultimele zile, ploile şi vijeliile pun din nou stăpânire pe România. ANM a emis alertă COD GALBEN de furtuni violente cu grindina pana sâmbătă în aproape toata tara.

17 iun. 2022, 10:15
Alertă meteo de FURTUNI violente. ANM a emis COD GALBEN pentru aproape toată ţara, inclusiv în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEO COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată pentru intervalul 17 iunie, ora 11 – 18 iunie, ora 06.

„În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi
perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii
(viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în
restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 iunie – 18 iulie 2022. Temperaturi caniculare şi fenomene extreme în această vară

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, au mai anunţat meteorologii ANM.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, director ANM, anunţă caniculă: „Temperaturi severe, mai mari de 35 de grade, săptămâna viitoare!”

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală în medie de 55…75 km/h), averse și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși 5…10 l/mp și izolat 15…20 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopții va fi de 14…17 grade.