Alertă meteo de GER în toată ţara. Temperaturile vor scădea până la -20 grade. Cum va fi vremea la Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme deosebit rece. Meteorologii anunţă ger pe parcursul nopților și al dimineților.

RomaniaTV.net
15 ian. 2021, 13:00
Alertă meteo de GER în toată ţara. Temperaturile vor scădea până la -20 grade. Cum va fi vremea la Bucureşti

Vine gerul în România. Meteorologii anunţă că în perioada 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuş.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ în BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de rece, va fi ger pe parcursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime se vor
încadra, în general, între -12 și -8 grade, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade.

Maximele diurne vor fi negative pe tot parcursul intervalului și vor fi cuprinse, în general, între -4 și -2 grade. Local se va semnala ghețuș.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Temperaturi peste normalul acestei perioade şi precipitaţii excedentare

 

Florinela Georgescu, ANM: Va fi frig peste tot

„Într-adevăr, va fi frig peste tot, o vreme deosebit de rece, mai ales în zonele joase, acolo unde sunt de așteptat temperaturile cele mai scăzute.

La nivelul întregii țări, așteptăm mai ales de duminică dimineața până marți dimineața să fie temperaturi de minus 10 grade în mare parte a teritoriului.

La sfârșitul nopții, în primele ore ale dimineții, sunt condiții ca temperaturile să scadă foarte mult.

În depresiunile Transilvaniei e posibil să avem temperaturi de minus 15 grade, în funcție de cât de degajat va fi cerul.

Condițiile sunt reprezentate de strat proaspăt de zăpadă, cer degajat, masă de aer rece.

Nu ar fi excluse valori apropiate de minus 20 de grade. Și la București va fi foarte frig, vom coborî spre minus 10 grade, dar nici zilele nu vor fi prea calde, din contră, vor fi foarte reci.

Vom avea maxime sub zero grade, nu e exclus ca în Moldova, Transilvania temperaturile să rămână sub minus 10 grade și în zilele următoare.”, a declarat Florinela Georgescu, directorul executiv ANM, pentru Gândul.

 

Indice de răcire de MINUS 40 de unităţi la Vârful Omu

Vineri la prânz indicere de răcire era de minus 40 la Vârful Omu, minus 31 la Bâlea Lac, la Penteleu şi Lăcăuţi şi minus 29 în Călinami.

Indicele de răcire (notat IR) reprezintă o măsură a temperaturii resimțite și depinde de temperatura aerului și de viteza vântului.