ALERTĂ METEO. E cod portocalu de ploi, vijelie şi grindină! Care sunt zonele vizate

Meteorologii au emis un cod portocaliu de precipitații, valabil sâmbătă după-amiaza în județele Caraş-Severin, Arad și Bihor. În Timiș este cod galben.

10 iul. 2021, 17:48
ALERTĂ METEO. E cod portocalu de ploi, vijelie şi grindină! Care sunt zonele vizate

ALERTĂ METEO. Specialiștii vorbesc despre averse ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente, descărcări electrice, vijelie și grindină.

ALERTĂ METEO. E cod portocalu de ploi, vijelie şi grindină! Care sunt zonele vizate

Zonele vizate sunt Zăvoi și regiunile montane aflate la peste 1.800 de metri din județul Caraş-Severin. De asemenea, ar putea fi afectate localitățile Sântana, Lipova, Vladimirescu, Zăbrani, Ghioroc, Bocsig, Beliu, Craiva, Covăsinț, Conop, Păuliș, Bârsa, Archiș, Hășmaș, Ususău, Cărand, Bata și Șiștarovăț din județul Arad și Cociuba Mare, Șoimi, Olcea și Căpâlna din județul Bihor.

Avertizarea cod portocaliu de precipitații este valabilă până la ora 17.30. Tot până atunci, este în vigoare un cod galben de precipitații și vijelii.

Acesta este valabil în Lugoj, Recaș, Făget, Coșteiu, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Darova, Pișchia, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Dumbrava, Boldur, Margina, Traian Vuia, Mașloc, Fârdea, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Fibiș, Curtea, Ohaba Lungă, Ghizela, Brestovăț, Bogda, Bara și Secaș din județul Timiș.

Este cod portocaliu de inundații pe râurile Moneasa și Mureș din județele Arad și Hunedoara. Avertizarea este valabilă sâmbătă, până la ora 21.00.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO de ploi, grindină şi furtuni în weekend. COD GALBEN în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Harta zonelor afectate
Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice Moneasa (afluent al râului Sebiș), în județul Arad, și Mureș, afluenții de dreapta în aval de confluența cu râul Strei și amonte de confluența cu râul Dobra, în județul Hunedoara.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele cursuri de apă din bazinele hidrografice superioare ale râului Sârbi, afluent al râului Mureș.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO de CANICULĂ în toată ţara până vineri. A fost emis cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor vizate