AVERTIZARE METEO de CANICULĂ în toată ţara până vineri. A fost emis cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor vizate

Avertizare meteo. Meteorologii au emis, marţi, cod galben de caniculă în toată ţara. De asemenea, au fost emise mai multe coduri de ploi, vijelii şi grindină.

22 iun. 2021, 11:13
AVERTIZARE METEO de CANICULĂ în toată ţara până vineri. A fost emis cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor vizate
AVERTIZARE METEO de CANICULĂ în toată ţara până vineri. A fost emis cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor vizate

AVERTIZARE METEO. COD GALBEN. Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic

În cursul zilei de marți (22 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19…20 de grade.

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00

Citeşte şi PROGNOZA METEO 22 iunie. De marți vine canicula. Temperaturile vor trece de 35 de grade inclusiv în Capitală

În intervalul menționat, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

Avertizare meteo. COD GALBEN: Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 22:00 – 23 iunie, ora 10:00

În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie) în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25….35 l/mp și izolat 50 l/mp.

COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00

În județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

AVERTIZARE METEO. COD GALBEN: Interval de valabilitate: 23, 24 și 25 iunie

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Notă: Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Citeşte şi Fenomene meteo extreme în Tulcea. Au fost surprinse două tornade VIDEO

COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 23 iunie

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.

Notă: Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU Bucureşti 

În intervalul 22.06.2021 ora 10:30 – 24.06.2021 ora 09:00, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezilor și al serilor, când vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată miercuri (23 iunie), când și disconfortul termic va fi în creștere (indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic de 80 de unități). Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Intervalul 24.06.2021 ora 09:00 – 25.06.2021 ora 21:00

Joi și vineri, vremea va continua să se încălzească treptat și va deveni caniculară, îndeosebi în centrul orașului, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități). Probabilitatea de apariție a periodelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi (24 iunie). Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 18 și 21 de grade


loading...