Alertă meteo: Furtuni puternice în mare parte din ţară de marţi până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi, vijelii şi grindină în mare parte din ţară de marţi de la prânz până joi seara.

07 iun. 2021, 12:12
Alertă meteo: Furtuni puternice în mare parte din ţară de marţi până joi

Meteorologii ANM anunţă furtuni puternice în mare parte din ţară în intervalul 08 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00. A fost emisă o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cresc temperaturile, dar se anunţă şi ploi

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI
Vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar ușor instabilă. Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi de 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade.

 

Furtuni şi grindină în mai multe localităţi

Furtunile cu grindină au lovit în mai multe zone din țară. În mai multe localități din Buzău, curțile oamenilor s-au umplut cu grindină.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Luna iunie continuă să fie capricioasă, cu vreme instabilă şi ploi în fiecare după-amiază

 


loading...
Partenerii noștri