Alertă meteo în România. ANM anunță ninsori și viscol la munte, ploi în rest. Prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical din această seară. Meteorologii anunță că vor urma trei zile de precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

09 ian. 2023, 10:21
Alertă meteo în România. ANM anunță ninsori și viscol la munte, ploi în rest. Prognoza meteo actualizată

ANM a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 9 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 18, când sunt așteaptate precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Citește și: Ciclon de aer polar peste România. Alertă meteo cod galben de ceață și vânt în mai bine de jumătate de țară. Vremea se schimbă radical

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Se depune strat de zăpadă la munte, poate apărea fenomenul freezing rain

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua începând de marți (10 ianuarie), iar cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 15…20 l/mp. Temperatura maximă, în scădere ușoară de la o zi la alta, va fi de 7…11 grade și cea minimă de 2…5 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zlei de marți (în jurul a 45 km/h).