Alertă pe Aeroportul „Henri Coandă”. Autorităţile au luat măsuri în cazul pasagerilor veniţi din Italia

Persoanele care ajung pe  Aeroportul "Henri Coandă" din zonele din Italia afectate de coronavirus vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter, până la noi măsuri, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 14:15
Alertă pe Aeroportul „Henri Coandă”. Autorităţile au luat măsuri în cazul pasagerilor veniţi din Italia

Potrivit CNAB, până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţilor din domeniul sănătaţii publice, pasagerii care sosesc la Aeroportul „Henri Coandă” din zonele din Italia afectate de coronavirus.

Citeşte şi: Primii români băgaţi în carantină după întoarcerea din Italia. Autorităţile din România sunt în alertă

La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante. Ei vor fi asistati de personalul medical al DSU.
 
Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină. Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.
 

Alertă în Italia din cauza coronavirusului 

Alertă de proporții în Italia, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeorși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică.