Alertă pe Aeroportul Otopeni. Un avion a aterizat de urgenţă VIDEO

Un avion Boeing 777 care aparţine companiei India Air, cu 320 de pasageri la bord, a aterizat de urgenţă sâmbătă dimineaţă pe Aeroportul Otopeni. Un senzor l-a alertat pe pilot că la bordul avionului s-a declanşat un incendiu, însă verificările au arătat că indicaţia a fost eronată. Au fost clipe cumplite pentru călători, care au fost însă evacuaţi şi sunt în afara oricărui pericol. O parte din pasageri au fost duşi la un hotel până se va decide că aeronava poate decola. Între timp, Compania Air India a solicitat un tehnician care să facă toate verificările necesare.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 05:01
Alertă pe Aeroportul Otopeni. Un avion a aterizat de urgenţă VIDEO

Avionul, un Boeing 777 care aparţine companiei Air India, decolase din India şi se îndrepta spre Frankfurt. În jurul orei 7.32, piloţii au anunţat turnul de control al Aeroportului Otopeni că au probleme la bord şi trebuie să aterizeze de urgenţă.

„Pilotul aeronavei a sesizat că un senzor îi indica un incendiu în cală şi a contactat aeroportul Otopeni. Aeronava a aterizat în siguranţă. Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă. Aeronava a fost inspectată acolo unde a fost indicat incendiul. În urma verificărilor s-a constatat că nu erau urme de incendiu şi că a fost vorba de o indicaţie eronată a senzorului. Pasagerii aşteaptă ca pilotul să ia decizia privind eventuala continuare cu aceeaşi averonavă sau se va apela la o altă soluţie„, a declarat la România TV Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Pe aeroport s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Otopeni şi două echipaje SMURD.

Toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă. Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului şi nici nu s-a solicitat intervenţia medicilor. 

„Avionul a aterizat fără probleme. Toţi pasagerii cu fost debarcaţi fără probleme. Nicio persoană nu a avut nevoie de intervenţia medicilor. În avion nu era incendiu. S-a descoperit că un senzor de fum era defect. În cala avionului nu era fum. Se continuă verificările de către specialiştii de la aeroport”, a declarat Miu Cătălin, ofiţer la ISU Otopeni.

Pasagerii vor pleca spre destinaţie cu aceeaşi aeronavă, după finalizarea tuturor verificărilor necesare, pentru care compania Air India a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777, potrivit Mediafax.

„Compania a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777, pentru a efectua toate verificările necesare la aeronavă. După finalizarea verificărilor, când se va constata că totul este în regulă, se va lua decizia ca avionul să decoleze. Această decizie va aparţine exclusiv comandatului aeronavei”, a declarat Teo Postelnicu, reprezentant al Aeroportului Otopeni.

Călătorilor li s-a oferit cazare până când vor putea să plece spre destinaţie. Cel mai probabil, avionul va pleca de pe Otopeni în cursul zilei de duminică.