Alertă pe autostrada A1. Un TIR a luat foc. Traficul pe sensul Bucureşti – Piteşti este restricționat

Un TIR a luat foc în mers la kilometrul 104 al autostrăzii A1, pe sensul Bucureşti-Piteşti. Evenimentul a avut loc luni, 16 august, în jurul orei 15.45.

16 aug. 2021, 18:51
Alertă pe autostrada A1. Un TIR a luat foc. Traficul pe sensul Bucureşti – Piteşti este restricționat

Alertă pe autostrada A1. Incendiul a fost localizat, însă s-a extins și la vegetația din apropiere, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Alertă pe autostrada A1. Un TIR a luat foc

ISU Argeș a comunicat că incendiiile au fost lichidate. ”Capul tractor a ars în totalitate, iar semiremorca – pe jumătate. Incidentul a fost cauzat de explozia unui cauciuc. Șoferul s-a autoevacuat înainte de intervenția pompierilor. În ceea ce priveșlte incendiul de vegetație, acesta a mistuit o suprafață de circa 2.500 de metri pătrați. Intervenția a fost destul de dificilă, fiindcă, în apropiere, se afla o sondă de petrol”, a transmis Ionuț Tătaru, purtător de cuvânt.

Traficul pe sensul de mers spre Pitești a fost restricționat, iar pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În imaginile de la fața locului se vede că autotrenul, a cărui remorcă e făcută scrum, nu avea încărcătură. Din fericire, șoferul TIR-ului nu a fost rănit.

„Focul a fost localizat și urmează a fi lichidat”, a declarat, pentru Libertatea, Ionu Tunaru, purtătorul de cuvând ISU Argeș. Centrul Infotrafic al IGPR a transmis că „banda unu și cea de urgență sunt restricționate, se circulă doar pe cea de-a doua, iar valorile de trafic sunt ridicate. Se estimează reluarea circulației în 30-45 de minute”.

De altfel, un autoturism a luat foc duminică dimineaţă pe Autostrada Soarelui (A2). Traficul pe sensul către litoral este blocat. O maşină a fost cuprinsă de flăcări, pe sensul spre Constanţa.

„Pe A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 205+900, sensul către litoral, traficul este blocat din cauza unui autoturism care a luat foc”, a anunţat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeşte şi: Un autocar cu 44 de pasageri români a luat foc în județul Sibiu. Automobilul a ars în întregime
Pe 1 august, o altă mașină a luat foc și a ars ca o torță pe Autostrada Soarelui, în apropierea de Fetești, pe sensul de mers către București. Traficul a fost blocat din cauza incendiului, iar coloana de autoturisme s-a întins temporar pe 5 kilometri.

Citeşte şi:  Pericol de explozie pe şosea. O cisternă cu 30 de tone de motorină și benzină a luat foc pe A1 București-Pitești