Alertă pe litoralul românesc! Este plin de hoți. Care e cea mai nouă metodă pe care o folosesc și cum poți să te ferești

Suntem în plin sezon estival, iar pe litoralul românesc turiștii se îngrămădesc weekend de weekend. Chiar și în timpul săptămânii se adună destul de multă lume, ceea ce înseamnă că este momentul perfect pentru hoți să acționeze.

11 iul. 2023, 14:25
Alertă pe litoralul românesc! Este plin de hoți. Care e cea mai nouă metodă pe care o folosesc și cum poți să te ferești
Alertă pe litoralul românesc! Este plin de hoți. Care e cea mai nouă metodă pe care o folosesc și cum poți să te ferești

An de an, litoralul românesc este luat cu asalt de sute de mii turiști, iar în stațiunile mai populare, hărmălaia este cât se poate de mare. Aglomerația este la ea acasă, mai ales în weekend-uri, iar pentru hoți acesta este momentul perfect în care să acționeze. Aceștia găsesc în mod constant metode inedite și îngenioase prin care să fure, iar turiștii sunt și comercianții trebuie să fie mereu extrem de atenți, astfel încât să nu fie prăduiți.

Citește și: Prețurile explodează pe litoralul românesc! Ouăle ochiuri au ajuns să aibă preț de delicatesă

Costinești este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă că este una dintre cele mai țintite de către hoți, alături de Mamaia și Vama Veche. Recent, pe camerele de supraveghere ale unui magazin, este surprinsă o femeie care fură o țigară electronică. Aceasta stătea la coadă, moment în care a luat pur și simplu dispozitivul electronic și a plecat pur și simplu. Odată ajunsă la casă, femeia a plătit un singur produs, probabil că un plic de nes, însă nu a zis nimic despre țigara electronică. Femeia a plecat pur și simplu din magazin ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Persoanele care sunt victime ale furturilor, înșelăciunilor sau infracțiunilor de orice tip pe litoral sunt sfătuite să se adreseze celei mai apropiate secții de Poliție. Oamenii legii au explicat cum funcționează unele dintre cele mai comune moduri de acțiune a infractorilor. De asemenea, polițiștii au explicat și cum pot fi prevenite furturile.

Așadar, pentru a te asigura că nu vei fi victima hoților de pe litoral și pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, dar și de pe plajă, oamenii legii recomandă atât hotelierilor, cât și turiștilor următoarele:

  • țineți permanent ușa camerei încuiată;
  • evitați să lăsați ferestrele deschise, chiar și atunci când sunteți în camera de hotel;
  • nu lăsați pe plajă bunurile nesupravegheate.

În ultimii ani au apărut mai multe metode de înșelăciune, însă una pe care hoții o folosesc frecvent pe litoral este cea cu ziarul. Ținând cont de aglomerația și numărul mare de turiști de pe litoral, trebuie să știm cum funcționează această metodă de furt, pentru nu a pica pradă hoților.

Mai exact, metoda „ziarul” presupune furtul unui obiect prin distragerea atenției victimei. De cele mai multe ori, infractorii care folosesc această metodă se adresează persoanelor care stau la terase și își țin bunurile pe masă. Hoții încearcă să vândă anumite lucruri victimelor sau solicită anumite informații. În timp ce atenția viitorului păgubit este distrasă, infractorul acoperă acoperă telefonul sau portofelul victimei cu un ziar, iar la plecare ia ziarul cu tot cu bunuri.

Citește și: Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Cât a ajuns să coste băutura preferată a românilor la malul mării