Alertă pe litoralul românesc. Mai multe ambulanţe au fost trimise la Costineşti pentru a prelua un grup de suspecţi COVID

Autorităţile sanitare din Vaslui sunt în alertă după ce două tinere au fost confirmate cu coronavirus în urma participării la un majorat. După petrecere, un grup de aproape 40 de tineri a plecat pe litoralul românesc, cu toate că o parte dintre aceştia prezenteau simptome ale bolii, iar una dintre fete nu primise rezultatul testului COVID.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 19:45
Alertă pe litoralul românesc. Mai multe ambulanţe au fost trimise la Costineşti pentru a prelua un grup de suspecţi COVID

Autorităţile sanitare din Vaslui sunt în alertă şi depun eforturi uriaşe pentru a gestiona situaţia, în contextul în care la eveniment au participat un număr mare de persoane.

O familie din Vaslui a organizat un majorat la care au participat aproximativ 40 de tineri. După petrecere, aceştia au plecat pe litoral, la Costineşti, cu toate că o parte dintre aceştia prezentau simptome specifice infectării cu coronavirus.

Citeşte şi: Lista judeţelor în care purtarea măştilor de protecţie în spaţii exterioare a devenit OBLIGATORIE

Una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind adusă chiar de tatăl său, după ce prezenta semne de răceală. Fata a fost testată pentru coronavirus, iar ulterior a plecat de acasă, însă nu a aşteptat rezultatul testului şi a plecat cu prietenii la mare. Din cauza numărului mare de teste, rezultatele nu mai pot fi comunicate pacienţilor în termen de 24 de ore.

Conform DSP Vaslui, la Costineşti, cei aproximativ 40 de tineri s-au cazat la vile şi pensiuni particulare. În cursul zilei de 3 august, rezultatul testului COVID a confirmat faptul că fiica ambulanţierului este infectată cu coronavirus. În aceea zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanţă SAJ pentru a-şi interna fiica la spitalul din Bârlad, unitate suport pentru pacienţii infectaţi din judeţul Vaslui.

Reacţia adolescentei în această situaţia lasă de dorit. Tânăra a fost evaluată de către cadrele medicale şi izolată la domiciliu alături de familie. Contactată de „Adevărul” aceasta a susţinut că este bine, acasă, pe semnătura părinţilor şi că nu trebuie să fie interesat nimeni despre situaţia sa. În momentul în care a fost întrebată dacă nu o deranjează faptul că a pus în pericol sănătatea altor persoane, aceasta a răspuns negativ susţinând că şi ea a fost infectată de o altă persoană.

Citeşte şi: Caz revoltător în Timiş. Un tânăr de 33 de ani a aşteptat cinci zile acasă, cu febră 38, rezultatul testului COVID. Gafele DSP

Pe lângă fiica ambulanţierului, o altă tânără prezentă la eveniment a fost confirmată ulterior cu coronavirus.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a precizat că situaţia este foarte dificilă în cazul de faţă, deoarece şi alţi tineri din grup aflat pe litoral prezintă simptomatologie specifică COVID-19. În aceste condiţii, conducerea DSP a organizat o întreagă desfăşurare de forţe pentru a limita răspândirea focarului.

„Astăzi au fost trimise pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri. Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni.


loading...