Alertă pentru pensionari! Aceştia sunt românii care şi-au pierdut dreptul la pensie. Anunţul este oficial

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 14:39 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 14:44 // Sursa: romaniatv.net

Ies la iveală amănunte incredibile din sistemul public de pensii. Sute de oameni și-au pierdut dreptul la venitul minim garantat în ultimul an și jumătate. Autoritățile au venit cu cifrele oficiale, dar și cu explicații complete.

Autoritățile scot la iveală cifre incredibile. În ultimul an și jumătate sute de pensionari și-au pierdut pensia de invaliditate. Cei de la Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRCM) care evaluează anual mii de dosare, au făcut public totul. Aproape 800 de persoane au pierdut banii în ultimul an și jumătate pentru că nu s-au prezentat la evaluarea specialiștilor. 543.159 de pensionari de invaliditate la nivel national erau la finalul anului trecut, cu 6,7% mai puțini față de 2017.

Doar în 2018 au fost conocate aproape 5000 de persoane pentru expertizare, dar s-au prezentat 3851. Restul vor rămâne fără bani.

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunţ important pentru pensionari 

Și în 2019 cifrele sunt și mai mari. În primele 6 luni ale anului numărul acestor personae a scăzut cu peste 42%. Au fost chemați 1.465 de oameni, 158 de persoane neprezentându-se. „Numărul pensionarilor de invaliditate ce urmează a fi expertizați prin internare în cadrul institutului este variabil, în funcție de capacitatea de internare din cadrul secțiilor clinice ale INEMRCM, de numărul de zile de sărbătoare legală, sărbători religioase și zile libere acordate prin Hotărâre de Guvern, în care nu se lucrează, precum și de numărul solicitărilor de investigații și expertize adresate de instanțele judecătorești și Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» – București, în care instituția noastră este desemnată ca expert într-o cauză. La toate acestea se adaugă și persoanele care se prezintă pentru expertizare medicală fără convocare, numărul acestora fiind imprevizibil", a declarat Corina Grițac, directorul general al INEMRCM, conform profit.ro.

Grițac mai spune că s-au verificat atât de puțini oameni pentru că s-a redus mult numărul pensionarilor cu statut de invaliditate la nivel național. Pensia medie lunară a pensionarilor de invaliditate este de 627 de lei, în ușoară creștere de la 604 lei, cât era media anului 2017, mai spune sursa citată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anunt pensii pensii pensionari români
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H