Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunţ important pentru pensionari

Publicat: Joi, 11 Iulie 2019 11:04 // Actualizat: Joi, 11 Iulie 2019 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunț important pentru pensionari. Se anunță schimbări importante în sistemul de pensii, odată cu promulgarea Legii pensiilor. Foarte multe pensii vor fi recalculate, potrivit noii legi intrate recent în vigoare.

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunț important pentru pensionari. Pe lângă creșterea punctului de pensie, legea prevede și o recalculare a pensiilor. Astfel, apare un element nou, și anume, punctul de referință.

Veste importantă pentru românii care primesc acest tip de pensie! Ce s-a eliminat! Legea a apărut în Monitorul Oficial 

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunț important pentru pensionari. În funcție de acesta se vor reclacula toate pensiile. Potrivit legii, punctul de referință reprezintă raportul dintre punctul de pensie și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislația anterioară. Acesta este 25 de lei. În 2021, punctul de referință va ajunge la 75 de lei, scrie în lege.

Concret, pensia va fi egală cu produsul dintre numărul de puncte și valoarea acestuia. Punctul de referință va crește anual.

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunț important pentru pensionari. Pe lângă aceste creșteri, vor fi recalculate și pensiile anticipate. Acest tip de pensie se transformă în pensie pentru limită de vârstă. De asemenea, și pensia anticipată parțială va deveni pensie pentru limită de vârstă.

Lia Olguța Vasilescu, veste mare pentru milioane de pensionari! De unde va avea statul bani pentru majorarea pensiilor 

Schimbări importante la LEGEA PENSIILOR! Ce pensii vor fi recalculate? Anunț important pentru pensionari. „La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință (...), cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art.167 (adică șase luni mai târziu – n.red.)", scrie în noua lege.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anunţ important legea pensiilor pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H