Alertă pentru românii afectaţi de calamităţi! Pot primi fonduri de la UE pentru distrugerile suferite

Românii care au fost loviţi de furia vremii din ultimele zile pot primi bani de la UE pentru distrugerile suferite. Sesiunea de depunere a cererilor a fost deja lansată. Află în rândurile de mai jos care este procedura.

RomaniaTV.net
07 mai 2019, 14:25
Alertă pentru românii afectaţi de calamităţi! Pot primi fonduri de la UE pentru distrugerile suferite

AFIR reamintește fermierilor că pot pune la adăpost culturile agricole amenințate de furia naturii. În contextul ultimelor fenomene meteo care au distrus mii de hectare în întreaga țară, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) aduce în atenția producătorilor agricoli faptul că în perioada 1 aprilie 2019 – 30 noiembrie 2019, este deschisă sesiunea de primire a proiectelor pentru Sm 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor.

„În contextul în care natura devine din ce în ce mai imprevizibilă, această submăsură vă poate ajuta să vă asigurați mai ușor culturile agricole de primăvară”, arată AFIR, potrivit Agrointel.

Fonduri europene pentru asigurarea culturilor agricole și animalelor Sprijinul public nerambursabil este de:

– 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 SO;

– 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

Scopul acestei submăsuri este încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă și stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.