ALERTĂ! Pesticid toxic descoperit în alimente congelate: Peste 350 de persoane afectate

Peste 350 de persoane din diverse regiuni ale Japoniei s-au simţit rău după ce au consumat produse alimentare congelate în care a fost descoperit un pesticid şi care au fost, prin urmare, retrase masiv de pe piaţă, potrivit postului de televiziune NHK, relatează marţi Agerpres.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 06:39
ALERTĂ! Pesticid toxic descoperit în alimente congelate: Peste 350 de persoane afectate

La sfârşitul lunii trecute, filiala Aqlifoods a companiei japoneze Maruha Nichiro Holdings a raportat prezenţa inexplicabilă a unui pesticid numit malathion în diverse produse alimentare congelate, produse într-o fabrică din prefectura Gunma, în nord-vestul capitalei Tokyo.

Un miros ciudat a fost detectat în aceste produse de către mai mulţi clienţi, care au alertat compania, continuă agenţia franceză de presă.

Alimentele în cauză, în special crochete şi pizza, au fost retrase din supermarketuri, însă mai multe persoane care le consumaseră deja susţin că li s-a făcut rău. Potrivit televiziunii publice NHK, în total, 359 de persoane din 37 de prefecturi au suferit de diaree, vărsături şi alte probleme.

Peste 6,4 milioane de alimente au fost retrase de pe piaţă, însă până la data de 4 ianuarie, doar 1,1 milioane (17%) au putut fi recuperate.

Între 29 decembrie, ziua primului anunţ de retragere făcut de Aqlifoods, şi 5 ianuarie, compania a primit circa 456.000 de apeluri din partea clienţilor îngrijoraţi, a precizat compania, potrivit France Presse.

O anchetă a fost demarată pentru descoperirea originii contaminării. Concentraţia de pesticid din produsele în cauză este semnificativă, astfel încât se bănuieşte introducerea deliberată a substanţei în alimente, mai precizează AFP.