Alertă radioactivă la 200 de kilometri de România. Traficanți de material radioactiv, reținuți în Serbia

Alertă radioactivă la granița dintre Serbia și Croația, la mai puțin de 200 de kilometri de Timișoara.

07 mart. 2023, 18:30
Alertă radioactivă la 200 de kilometri de România. Traficanți de material radioactiv, reținuți în Serbia
Alertă radioactivă în Serbia

Alertă radioactivă în apropierea României. În timpul unui control de rutină, la granița dintre Serbia și Croația, într-o mașină a fost descoperit material radioactiv, potrivti BBC.

Citește și: Simulare VIDEO. Cum ar afecta România norul radioactiv dacă Rusia ar provoca o explozie nucleară la Zaporojie

Traficanții urmau să intre în Croația, însă scanerele au detectat o cantitate mare de radiații, potrivit BBC. În timpul percheziției, substanța radioactivă a fost găsită în roata de rezervă. Totul s-a petrecut la punctul de trecere a frontierei Bezdan, în apropierea orașului Sombor. Autoritățile din Serbia i-au oprit pe cei trei croați pentru interogații.

Citește și: Acuzații grave din partea Rusiei, la adresa regimului Zelenski: „Pregătește un atac radioactiv”

Oficialii nu au dat detalii despre cantitatea de material radioactiv care se afla în mașină sau despre potențialul impact pe care l-ar putea avea.

Lucrătorii de la punctul de trecere al frontierei au primit ordin să își arunce hainele și să se supună unor controale medicale pentru a preveni orice pericol.

Experții de la institutul de cercetare nucleară din Serbia au anunțat că materialul radioactiv a fost mutat într-un loc sigur.