Alertă! Ultima variantă de COVID este răspândită prin canalizare, de o persoană din Ohio. Specialiştii au cerut ajutorul pentru identificarea purtătorului acestei tulpini

Marc Johnson, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la Facultatea de Medicină a Universității din Missouri a descoperit o nouă variantă de COVID. El a făcut un apel pentru găsirea persoanei care răspândeşte această tulpină, prin canalizare.

10 iun. 2023, 15:23
Alertă! Ultima variantă de COVID este răspândită prin canalizare, de o persoană din Ohio. Specialiştii au cerut ajutorul pentru identificarea purtătorului acestei tulpini

A fost descoperită o nouă variantă de COVID, iar specialiştii caută acum persoana din Ohio care răspândeşte virusul prin intermediul canalizării.

Cel care a descoperit noua variantă de COVID este Marc Johnson, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la Facultatea de Medicină a Universității din Missouri.

„Ajutați-mă să rezolv un mister legat de o variantă nouă de COVID”, a scris el pe Twitter, potrivit Business Insider.

Citeşte şi Mihaela Bilic a explicat care este secretul pentru o salată de vinete cu adevărat delicioasă

Virusul COVID, în ultima lui variantă, a fost identificat  în două locuri: în orașul Columbus și la 60 de kilometri distanță, în orașul Washington Court House. Iar Johnson crede că persoana locuiește într-unul din orașe și lucrează în celălalt. Virusul ar fi transmis, practic, prin canalizare.  Specialiştii cred că, deși aceste tulpini criptice au fost identificate doar în apele uzate, ele ar putea fi un indiciu ale variantelor viitoare.

Citeşte şi  „Licoarea minune” cu care să înlocuiești cafeaua. 4 motive pentru care ceaiul verde îți va schimba viața definitiv

Găsirea acestor noi variante de COVID și identificarea persoanelor care le răspândesc sunt priorităţi pentru oamenii de ştiinţă. Odată identificată persoana care transmite virusul ar putea apărea  noi indicii despre modul în care coronavirusul suferă mutații, precum și de ce unii oameni păstrează virusul în corp pentru perioade lungi de timp.

Noua variantă de COVID nu este contagioasă, dar poate da răspunsul la modalitatea în care au loc mutaţiile acestui virus.