Mihaela Bilic a explicat care este secretul pentru o salată de vinete cu adevărat delicioasă

Nutriţionista Mihaela Bilic a dezvăluit modul în care salata de vinete poate fi şi delicioasă, şi dietetică. Iată secretul!

10 iun. 2023, 14:04
Mihaela Bilic a explicat care este secretul pentru o salată de vinete cu adevărat delicioasă

Mihaela Bilic a explicat că există mai multe etape care trebuie parcurse pentru a se obţine o salată de vinete delicioasă, dar şi fără multe grăsimi. De la modul în care sunt copate vinetele şi până la finalul preparării produsului sunt mai multe ponturi pe care este bine să le urmaţi.

Citeşte şi „Licoarea minune” cu care să înlocuiești cafeaua. 4 motive pentru care ceaiul verde îți va schimba viața definitiv

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și…surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei de floarea soarelui, să nu schimbe gustul.”, a precizat Mihaela Bilic.

Citeşte şi Dacă mesteci gumă, riști să pățești asta. Pericolul ascuns în spatele acestui obicei

Marele secret pentru a obţine o salată de vinete albă, delicioasă, dar şi cu puţine grăsimi, constă în frecarea vinetelor, nu în adăugarea de ulei, aşa cum fac mulţi dintre români.

“Vreți o salată de vinete delicioasă și dietetică? Atunci secretul stă în frecare. Ce vreau să spun cu asta? Noi, românii, avem tendința să punem așa de mult ulei în salata de vinete că până la urmă ne iese o maioneză.Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute”, a explicat Mihaela Bilic.