Alerte COD GALBEN. Ceaţă, burniţă şi depuneri de polei în mai multe judeţe. Circulaţie rutieră îngreunată pe A2 şi A4

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alerte meteo cod galben. Se anunţă ceaţă, burniţă sau ploi slabe şi depuneri de polei în mai multe judeţe în următoarele ore. De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrada A2 București - Constanța şi pe A4 Ovidiu-Agigea.

29 nov. 2020, 08:41
Alerte COD GALBEN. Ceaţă, burniţă şi depuneri de polei în mai multe judeţe. Circulaţie rutieră îngreunată pe A2 şi A4

Alerte COD GALBEN, valabile de la ora 10:00 până la  ora 14:00

Județul Constanta;
Județul Tulcea;

Se vor semnala : local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m

 

Alerte meteo COD GALBEN, valabile de la ora 10:00 până la ora 12:00

Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;
Județul Teleorman;

Se vor semnala : local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m

 

Alerte meteo COD GALBEN, valabile de la ora 10:00 până la ora 13:00

Județul Olt;
Județul Dolj;

Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m

 

Alerte meteo COD GALBEN, valabile de la ora 9:00 până la ora 12:00

Județul Neamţ: Piatra-Neamț, Roman, Săbăoani, Roznov, Borlești, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Săvinești, Dumbrava Roșie, Gherăești, Zănești, Podoleni, Bodești, Trifești, Ion Creangă, Girov, Sagna, Români, Icușești, Botești, Bârgăuani, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Ștefan cel Mare, Costișa, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Războieni, Dragomirești, Dochia, Tupilați, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Negrești, Văleni, Pâncești, Dobreni, Bira, Poienari;

Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Citeşte şi: Prognoza de Sărbători. Cum va fi de Crăciun şi Revelion. Vom avea zăpadă?

 

PROGNOZA METEO. Val de aer polar peste România. Se anunţă ninsoare inclusiv la Bucureşti

Un val de aer polar a pătruns de câteva zile în România. Temperaturile au scăzut simţitor, iar nopţile şi dimineţile sunt chiar geroase. În ultimele ore au fost emise mai multe avertizări de chiciură şi depuneri de polei pe mai multe drumuri. Vremea s-a răcit foarte mult şi în Capitală, iar meteorologii nu exclud ca şi la Bucureşti să cadă primii fulgi de zăpadă din acest sezon.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi închisă. În vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe -ninsori la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și mixte în jumătatea de nord a Moldovei, Banat și Crișana, anunţă ANM.  În regiunile sudice şi sud-estice, dimineaţa pe spații mici se va semnala ceaţă și izolat vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și lapoviță, însă spre seară și noaptea aria precipitațiilor – ploaie și lapoviță, iar din a doua parte a nopții, pe alocuri și sub formă de ninsoare – va fi în extindere. Izolat vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 4 grade.

București. Vremea va fi în general închisă, iar în cursul nopții se vor semnala precipitații slabe – ploaie și lapoviță, iar trecător, mai ales din a doua parte a nopții și sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -1…0 grade. Dimineața vor mai fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 și 5 grade şi minime cuprinse între -12 și 0 grade. În regiunile sud-estice, cerul va fi noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei și în Dobrogea continentală și mixte pe litoral. Pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe pe parcursul zilei – mixte în zonele joase şi ninsori slabe la munte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, cu o probabilitate mai ridicată în vestul și nord-vestul teritoriului.

București. Vremea va fi închisă şi rece. Pe parcursul zilei se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece în toată ţara, geroasă dimineaţa şi în special noaptea în depresiuni şi în masivele montane înalte. În zonele joase de relief, cu precădere din sudul, vestul şi centrul ţării local dimineaţa, dar pe spaţii mici persistente pe tot parcursul zilei vor fi nori joşi sau ceaţă, asociate cu chiciură şi doar cu totul izolat cu precipitaţii mixte şi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales noaptea şi îndeosebi în regiunile estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în Dobrogea şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -13 și -3 grade.

București. Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări mai persistente la începutul zilei şi noaptea, când şi probabilitatea de formare a ceţii va fi relativ ridicată. Condiţiile pentru precipitaţii vor fi foarte reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -7…-6 grade.

 

Ceaţă şi polei pe mai multe drumuri

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Galați, Vrancea, Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Argeș, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt (DN 54, DN 64 și DN 65), Dolj, Alba (DN 75), Bihor (DN75 și DN 1H) și Dâmbovița.

Se circulă în condițiile unui carosabil uscat, fără ceață și fără precipitații, pe DN1 București-Brașov și DN7 București-Sibiu, valorile de trafic fiind scăzute.

Tot din cauza ceții, sunt sistate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Mangalia, atât maritim, cât și fluvial.