Alerte cu bombă în Japonia, în contextul vizitei lui Donald Trump

Mai multe alerte cu bombă s-au înregistrat luni în Japonia, un fapt foarte rar în arhipelag, în timp ce președintele american Donald Trump se află în vizită oficială în această țară, relatează AFP.

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 07:16
Alerte cu bombă în Japonia, în contextul vizitei lui Donald Trump

Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio urmă de explozivi și nu a fost făcută nicio arestare, potrivit poliției japoneze.

Amenințările cu bombă s-au înregistrat în mai multe locuri din vestul Japoniei, departe de Tokyo, unde Trump se afla luni.

În prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un bărbat „care a declarat că a plasat o bombă în interiorul unei ambarcațiuni de agrement, așteptată să explodeze o oră mai târziu”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Poliția a efectuat cercetări intense la bordul navei, ai cărei 290 de pasageri au fost evacuați, dar nu a găsit niciun dispozitiv exploziv, în timp ce bărbatul la originea apelului încă era căutat, a adăugat acest purtător de cuvânt.

O altă companie de feribot din Hiroshima a primit amenințări similare, de asemenea prin telefon.

Legătura maritimă cu Insula Itsukushima, populară în rândul turiștilor pentru renumitul sanctuar shinto înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost temporar suspendată pentru verificări.

La Osaka (vest), o alertă cu bombă a avut loc într-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsă.

De asemenea, la Kyoto, un operator feroviar a primit o informație anonimă că o bombă ar exploda o oră mai târziu într-o gară, potrivit agenției de presă Jiji. Gara respectivă a fost temporar închisă, afectând aproximativ 8.000 de călători.