Alerte meteo de polei, lapoviță și ninsoare, apoi vremea se încălzește de săptămâna viitoare. ANM anunță temperaturi de până la 16 grade la început de februarie

Meteorologii ANM anunță temperaturi peste cele normale în această perioadă în intervalul 5 - 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii. Dar vremea se strică din a doua jumătate a lunii februarie când vor fi precipitaţii în toată ţara.

02 feb. 2024, 08:16
Alerte meteo de polei, lapoviță și ninsoare, apoi vremea se încălzește de săptămâna viitoare. ANM anunță temperaturi de până la 16 grade la început de februarie

În săptămâna 5 – 12 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, da şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Ninsori în jumătate de ţară în weekend. Risc major de polei

 

În săptămâna 12 – 19 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

În săptămâna 19 – 26 februarie temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Citește și: Se schimbă anotimpurile. Elena Mateescu anunţă vreme de primăvară în weekend: „Cad recorduri în fiecare lună”

În săptămâna 26 februarie – 4 martie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.