Prognoza meteo. Ninsori în jumătate de ţară în weekend. Risc major de polei

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe pe arii extinse, exceptând regiunile sudice unde acestea se vor semnala doar pe alocuri şi în a doua parte a nopţii. La munte va ninge, în Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, în Banat şi Crişana vor fi mixte, iar în Moldova, Oltenia şi Muntenia vor fi mai ales ploi ce pot favoriza izolat depunerile de polei.

01 feb. 2024, 13:34
Prognoza meteo. Ninsori în jumătate de ţară în weekend. Risc major de polei

Prognoza meteo VINERI

TARA
Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice şi sud-estice, dar în restul ţãrii va avea înnorãri în general persistente. Pe arii restrânse vor fi intervale cu precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte, predominant ninsori în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi mixte în Banat şi Crişana. Pe parcursul zilei precipitaţii slabe, mai ales ploi şi lapoviţã, vor fi izolat şi în Oltenia, Muntenia şi posibil în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, cu rafale în general de 60…80 km/h – în a doua parte a intervalului mai ales în zona înaltã a Carpaţilor Orientali, dar local la viteze de 40…50 km/h, ziua şi în estul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -8 şi 0 grade. Spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru ceaţã în sud-est.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţãrii, astfel maximele se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade. Înnorãrile vor fi persistente în nord, în centru şi în vest, iar în regiunile din sud şi sud-est cerul va fi variabil la temporar noros. Se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi Occidentali (mai ales ninsori la altitudini mari) şi predominant sub formã de ploaie pe alocuri în Transilvania, Crişana şi Banat; în celelalte regiuni, izolat vor fi posibile ploi slabe. Pe suprafeţe restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificãri la altitudini mari la munte, cu rafale în general de 60…80 km/h, dar va sufla în general moderat (viteze de 35…45 km/h) – ziua şi în zonele joase din sud, est, centru şi nord-vest.

Se schimbă anotimpurile. Elena Mateescu anunţă vreme de primăvară în weekend: „Cad recorduri în fiecare lună”

BUCURESTI
Regimul termic, mai ales cel diurn, va fi caracterizat de valori peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar pe parcursul zilei, vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximã se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…1 grad.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa cu mult peste cele normale la începutul lunii februarie în toate regiunile; temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii; la munte vor fi precipitaţii mixte, pe alocuri moderate cantitativ, în vest, nord-vest şi în centru va ploua local, iar în restul teritoriului ploi slabe vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu precãdere pe creste, dar local şi temporar şi în zonele joase de relief, viteze mai mari la rafalã urmând a se înregistra în a doua parte a intervalului, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va deveni deosebit de caldã pentru începutul lunii februarie; astfel, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în general între 6 şi 15 grade şi minime între -1 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte – moderate cantitativ. Vântul va avea intensificãri susţinute în cea mai mare parte a ţãrii, cu rafale mai intense la munte, dar local şi în centrul, sudul şi nord-estul teritoriului.

Ingunn, noul ciclon devastator care se îndreaptă către Europa. A fost supranumit „Bomba Atmosferică”

BUCURESTI
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã, însã vântul va avea intensificãri în mare parte din interval. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, deşi spre finalul intervalului vor avea o tendinţã de scãdere în majoritatea regiunilor. Vor fi intervale cu ploi, la început în nord şi nord-vest, apoi local şi în restul teritoriului şi mixte la munte. Temporar, vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii.
BUCURESTI
Vremea deosebit de caldã se va menţine, iar probabilitatea de ploaie va fi în creştere spre finalul perioadei. Vântul va continua sã aibã intensificãri temporare în mare parte din interval.