Un tânăr român, campion la CS:GO, a fost găsit mort în Rusia. Mama sa: „Mi-e teamă că a fost ucis”

Moartea unui tânăr român campion la CS:GO, Alex Dincof, i-a șocat pe părinți și pe prieteni. Acesta a decedat în Rusia, după ce a căzut de la etajul 9 al unei clădiri,

17 ian. 2022, 09:52
Un tânăr român, campion la CS:GO, a fost găsit mort în Rusia. Mama sa: „Mi-e teamă că a fost ucis”

Alex Dincof, în vârstă de 22 de ani, se afla în Rostov Veliky și a căzut, în mod misterios, de la etajul nouă al unei clădiri.
Alex sau „Fusion”, cum era cunoscut în lumea lumea e-sportului, a căzut de la etajul nouă al unui imobil din Rostov Velikij, Rusia, la câțiva kilometri de malul lacului Nero.

Doliu în sportul românesc. Antrenorul emerit Virgil Pleşca a încetat din viaţă
Băiatul, cunoscut în lumea e-sportului și considerat unul dintre cei mai buni jucători la nivel european la CS:GO, plecase la Rostov Velikij să-și vadă iubita pe care a cunoscut-o în septembrie, anul trecut, în cadrul unei competiții CS:GO la care participase.

Alex Dincof era stabilit în Italia împreună cu părinții săi. Autoritățile ruse au calificat cazul drept „un accident”, fără a exclude sinuciderea. Ambele ipoteze sunt însă respinse de familia victimei: „Alex nu avea de ce să-și ia viața și nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de accident. Mi-e teamă că l-ar fi ucis cineva”, le-a spus mama lui, Ilie Tudorița Dincof, celor mai apropiați prieteni ai băiatului.

Soţia unui fotbalist, influencer de succes, a murit în ziua în care el semna cu noua echipă. Și-a făcut praf Mercedesul, pe autostradă VIDEO
Ei au fost cei care au contactat ambasada Italiei în Rusia pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu „campionul” lor și de ce la autopsia care a fost dispusă inițial ieri, există și un expert părtinitor, desemnat din familie. „Din păcate – explică prietenii – comunicarea cu autoritățile din Rostov Velikij nu are loc în timp real și, până în prezent, nu putem spune dacă autopsia a fost efectuată sau nu”.

Nu există o veste în privința repatrierii trupului tânărului campion, deși autoritățile diplomatice italiene au asigurat „o prezență și o inițiativă rapidă”.

Alex Dincof era un băiat vesel, adaugă prietenii săi. „În CS:GO ajunsese la cote de excelență, atât de mult încât era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni și atunci a întâlnit-o pe această fată. Când a plecat în Rusia, strălucea”.

A fost a doua lui experiență la Rostov Veliky. În septembrie, performanța sa sportivă stârnise admirație, atât de mult încât însuși președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe sportivii din competiție și pe câștigători.

„Fusion” și-a început cariera în CS:GO în 2015 și ajunsese în fazele finale ale Milan Games Week. Din acel an a fost protagonistul unei urcări rapide în clasament, atât de mult încât a reușit să se întrețină financiar, doar practicând e-sport și călătorind în lung și în lat lumea pentru a concura.

Acum, vestea cumplită înconjurată de neîncredere și mister i-a lăsat familia și prietenii fără cuvinte.