Alexandra Măceşanu nu este moartă, de ce nu se eliberează certificatul de deces. Anunţul făcut de Vladimir Beliş

ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost descoperit în urma expertizării frragmentelor osoase ridicate din cuptorul improvizat de Gheorghe Dincă, iar profesorul Vladimir Beliș a explicat care va fi procedura după o astfel de concluzie științifică. 

03 sept. 2019, 11:23
Alexandra Măceşanu nu este moartă, de ce nu se eliberează certificatul de deces. Anunţul făcut de Vladimir Beliş

Gheorghe Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceșanu, iar adolescenta a fost sechestrată, violată și ucisă de ”Monstrul din Caracal”. Încă nu a fost emis certificatul de deces al tinerei, dar profesorul Vladimir Beliș spune că rezultatele nu pot fi contestate. „Dubii nu pot să mai existe”, declară Vladimir Beliș.

 

„Dubii nu pot să mai existe atâta timp cât rezultatele sunt acestea, dar eliberarea certificatului constatator de deces medicul legist nu o face decât după efectuarea autopsiei. În momentul în care eventual organele de justiție pun întrebarea aceasta INML, dacă pe baza acestor investigații se poate ajunge la concluzia că persoana despre care discutăm este decedată, și răspunsul de la INML, pe baza acestui rezultat nu poate fi decât pozitiv, în această situație organele de justiție declară decesul persoanei”, a spus profesorul Vladimir Beliș. 

DIICOT a anunțat că raportul final al INML, transmis luni procurorilor, arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%. 

RAPORTUL final al INML: ADN-ul Alexandrei a fost găsit în cenuşa din butoi. Cumpănaşu anunţă contraexpertiză

În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin”, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.