Alexandru Arşinel, venituri de 9.000 de lei pe lună: „Ar trebui să fiu felicitat”

Ieşit la pensie în anul 2019, actorul Alexandru Arșinel (82 de ani) este unul dintre cel mai bine plătiți actori din România. Veniturile sale, de aproape 9.000 de lei pe lună, au constituit deseori subiect de controverse.

18 feb. 2021, 08:58

Alexandru Arşinel venituri de 9.000 de lei pe lună. Actorul şi-a făcut publice veniturile în ultima declaraţie de avere, din 2020. Potrivit acestora, Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) și 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că are grijă de soția bolnavă). În total, 107.232 lei anual, adică 8.936 lei pe lună.

Alexandru Arşinel, venituri de 9.000 de lei pe lună

Actorul a fost, deseori, judecat pentru faptul că obţine venituri uriaşe,  aspect care l-a revoltat. Indignat de faptul că veniturile sale reprezintă un subiect controversat, actorul a simţit nevoia să justifice această sumă de care se bucură în fiecare lună.

Citeste si Alexandru Arşinel, despre declaraţiile controversate ale lui Dan Bittman: „Probabil i-a ajuns cuţitul la os”

Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel. Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a declarat actorul la Antena Stars.

Arşinel, pus la zid din cauza priorităţii la transplantul de rinichi

Un alt moment în care Arşinel a intrat în gura cârcotaşilor a fost atunci când i s-a dat prioritate la transplantul de rinichi. Încă un episod pentru care marele actor a venit cu o explicaţie.

Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director”, a mai specificat actorul.

Arşinel şi soţia, certificate de handicap

Atât marele actor, cât şi soţia acestuia au certificate de handicap: soţia lui ca urmare a faptului că este paralizată, iar actorul l-a obţinut în urma transplantului de rinichi. Soţia actorului a rămas paralizată în urma unui accident stupid: la serbarea nepoţelului, acesteia i s-a agăţat tocul şi a căzut în cap. A fost operată, dar a rămas paralizată toată, exceptând mâna dreaptă şi capul.

Soția mea e paralizată, are certificat de handicap. Și eu am certificat de handicap de când am făcut transplantul. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a mai declarat actorul pentru sursa citată.

Bunurile imobiliare ale actorului Alexandru Arşinel

În ceea ce priveşte bunurile imobiliare, marele actor deţine un apartament de 225 metri pătrați în București si două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. De asemenea, actorul are patru terenuri şi a moştenit o treime din casa părintească de la Dolhasca.

Arşinel deţine, de asemenea, active financiare. Mai exact, are în conturi 970.878 lei, 1.558 de dolari și 33.319 euro, adică un total de aproximativ 240.000 de euro.