Alexandru Cumpănaşu, contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei

Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu a câştigat în ultimii trei ani contracte în valoare de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei. Ultimul proiect a fost în valoare de 4 milioane de lei.

16 apr. 2021, 14:11
Alexandru Cumpănaşu, contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei
Alexandru Cumpănaşu, contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei

Alexandru Cumpănaşu, contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei. UPDATE: Ministerul Educației anunță oficial că a reziliat toate cele trei contracte de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu, încheiate în 2018 și 2019.

„În data de 29.03.2021, Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) în toate cele trei proiecte, încheiate în 2018, respectiv 2019.

Cele trei proiecte sunt:
1. „Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF”. În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare.

2. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”. În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată.

3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”. În cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București. De asemnea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020.

În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare/parteneriat/acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene.”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Alexandru Cumpănaşu a făcut contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei în ultimii trei ani. Ultimul contract este în valoare de 4 milioane de lei, sumă pentru care Asociaţia unchiului Alexandrei Măceşanu trebuie să construiască un „sistem de management al calităţii pentru Ministerul Educaţieie şi structurile subordonate”.

Alexandru Cumpănasu, contracte de milioane de lei cu Ministerul Educaţiei

Potrivit documentelor consultate de newsweek.ro, Ministerul Educației a fost de acord să plătească 4 milioane de lei (o parte din fonduri europene) pentru: „o analiză a bunelor practici la nivel european în ceea ce privește sistemele și instrumentele de management al calității în educație, o conferință de bune practici în implementarea sistemului de management al calității-CAF, un ghid de bune practici în implementarea sistemului de management al calității-CAF, 10 sesiuni de formare organizate cu 200 de persoane din MEN”.

Alexandru Cumpănașu a precizat pentru sursa citată că este întârziat din vina Ministerului Educației și că s-a făcut, în doi ani, o singură rambursare finaciară.

„Un sistem de management al calității presupune reguli interne, proceduri operaționale care sunt foarte necesare în Ministerul Educației unde domneșțe haosul atunci când e vorba de a căuta un document, spre exemplu.

Am livrat o serie de proceduri privind managementul calității și al transparenței, am livrat o serie de analize comparative”, a spus unchiul Alexandrei Cumpănaşu.

Citeşte şi Înregistrare halucinantă cu Alexandru Cumpănaşu. Se supăra pe victime, după ce încerca să le seducă: „Te iubesc ca o cumpănaşă!” – AUDIO

În ultimii trei ani, Asociația pentru Implementarea Democrației a mai încheiat alte 2 contracte cu Ministerul Educației.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative.”

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Durata a fost de 18 luni, iar contractul a fost semnat în 28 martie 2019. Buget alocat: 4.892.870,30 lei, din care: 4 milioane bani europeni, iar restul de 800 de mii sunt finanțare din bugetul Ministerului Educației. Beneficiarul proiectului este tot Ministerul Educației.

Cumpănașu urmează să îi facă plângere la DNA lui Sorin Cîmpeanu, ministru actual al Educației, pentru că nu i s-ar fi rambursat niciun leu din protiect.

Alexandru Cumpănașu mai este implicat într-un alt proiect pe care îl derulează prin Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) pentru Ministerul Educației. Partenerul lui Cumpănașu este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Valoarea proiectului este de 2.735.642 lei, din care 1.502.133.84 lei buget MEC.

Proiectul se numește „Noi perspective în educație” și urmărește „Optimizarea și creșterea calității serviciilor oferite de administrația publică din domeniul educației, prin crearea unui cadru normativ predictibil și stabil și prin dezvoltarea unei politici publice bazată pe orientările strategice în învățământul preuniversitar și universitar la orizontul 2030”.
Președintele Iohannis are un proiect similar numit „România educată”.

Citeşte şi Alexandru Cumpănaşu, pe TikTok: „Au ajuns profesoarele care la 14 ani făceau sex cu mine să dea lecţii de moralitate?”