Alexandru Muraru, despre buget: Guvernul Cîţu va acoperi în continuare indemnizaţiile persoanelor aflate în şomaj tehnic până la 30 iunie 2021

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat că bugetul coaliţiei de guvernare pentru anul 2021 este unul al investiţiilor, în ciuda regresului economic generat de pandemia de COVID-19.

02 mart. 2021, 16:19
Alexandru Muraru, despre buget: Guvernul Cîţu va acoperi în continuare indemnizaţiile persoanelor aflate în şomaj tehnic până la 30 iunie 2021

„Bugetul Ministerului Sănătății va fi anul acesta cu 750 de milioane de lei mai mare decât în 2020 și cu 2,2 miliarde de lei mai mare decât în 2019.
Gândiți-vă că în 2020 a fost an pandemic, iar cheltuielile au crescut exponențial! Nu putem include și anul acesta cheltuielile de anul trecut generate de pandemie și finanțate în mod excepțional. În 2020 au fost cheltuieli excepționale, precum plata subvențiilor către Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate sau plata concediilor medicale la un nivel foarte mare.
De exemplu, anul trecut, din cauza pandemiei, cheltuielile cu concediile medicale au crescut cu circa 850 de milioane de lei față de 2019.
Pentru 2021, guvernul liberal prevede o revenire la normal, astfel și cheltuielile cu concediile medicale vor fi mai mici (cu 800 de milioane de lei)”, a declarat deputatul PNL Alexandru Muraru, pe Facebook.

Citeşte şi: Protest în faţa Parlamentului în a doua zi de dezbateri pe legea bugetului. Sindicaliştii din Sănătate au ieşit în stradă

Totodată, deputatul PNL a anunţat că „sunt trei motive de satisfacție pentru elevi în bugetul pe 2021”.

Este vorba despre: creștere semnificativă, fără precedent, pentru costul standard per elev, de 25% în medie; bursa minimă pentru elevi de 100 de lei, de la bugetul de stat – 536 de milioane de lei, buget total, finanțare integrală a transportului, tot pentru prima dată.

Citeşte şi: Scandal uriaş în plenul Parlamentului. Parlamentarii PSD au venit cu păpuși la dezbaterea pe buget. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

Deputatul PNL a subliniat şi faptul că Guvernul Cîţu va acoperi în continuare indemnizaţiile persoanelor aflate în şomaj tehnic până la 30 iunie 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

„Guvernul va continua să acorde indemnizaţie de şomaj tehnic până la 30 iunie 2021 pentru angajaţii din domeniile în care se menţin restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii COVID-19. Suma estimată pentru anul 2021 este de 798 milioane lei. Scopul acestei măsuri este de a acorda un sprijin în vederea menţinerii locurilor de muncă şi prevenirii creşterii şomajului în această perioadă de criză sanitară. Indemnizaţia acordată salariaţilor este de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut. În 2020 au beneficiat 1.198.079 de salariaţi de acest program, cu o valoare de aproape un miliard de euro!”, a mai spus liberalul.