Scandal uriaş în plenul Parlamentului. Parlamentarii PSD au venit cu păpuși la dezbaterea pe buget. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

Parlamentarii Partidului Social Democrat au venit cu bebeluși de jucărie în timpul discursului din plenul Camerei Deputaților al premierului Florin Cîțu.

01 mart. 2021, 16:31

Scandal uriaş în plenul Parlamentului. De altfel, în timp ce expunea cifrele Proiectului legii bugetului de stat pe 2021, Florin Cîțu a fost întrerupt de o acțiune a parlamentarilor social-democrați care au început să împartă bebeluși de jucărie colegilor lor din Camera Deputaților.

Scandal uriaş în plenul Parlamentului. Parlamentarii PSD au venit cu păpuși la dezbaterea pe buget

Gestul parlamentarilor PSD poate fi interpretat în mai multe moduri, însă cea mai evidentă explicație este faptul că, în opinia opoziției, bugetul pentru 2021 este alcătuit din „minciuni pe care le mai cred doar bebelușii”.

Totodată, preşedintele PNL, Ludovic Orban a intervenit şi i-a rugat pe social-democraţi să termine cu „circul”.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare! Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de orice fel de civilizație și bun simț! Mă puneți în situația de a cere chestorilor să reinstitue ordinea și regulamentul în sală. Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat, așa cum așteaptă cetățenii acestei țări! Lăsați circul!”, a spus Ludovic Orban.

Principalele declaraţii făcute de Florin Cîţu:

PremierulCîţu a lansat un atac dur la adresa PSD, de la tribuna Parlamentului, în timp ce din sală era întrerupt de toţi membrii din opoziţie.

„Stimaţi colegi ai coaliţei, vă spun că aceast buget e cea mai mare realizare a coliţiei. E primul buget al unei guvernări de centru-dreapta. O să fie o guvernare de succes şi românii o să aibă o viaţă mai bună. Am tratat acest buget cu un mare simţ de răspundere. Votul din PNL m-a desemnat ca premier, m-a responsabilizat şi mă onorează. Suntem o coaliţie în Guvern. Bugetul pe care îl prezin azi, are două elemente definitorii. Începem reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt pesedist. Doi, România e în Europa şi nicăieri altundeva. Garantăm românilor siguranţă. Rog PSD să ia pix şi foaie ca să ia notiţie, îi aşteptăm pe cei care ştiu să scrie. Bugetul are un deficit.

Văd şi românii pe ce cheltuiesc banii din taxe. Veniturile SUNT ÎN CREŞTERE cu peste 44 miliarde de lei. În cea mai mare criză, guvernul PNL a reuşit să aibă venituri la fel de mari şi vorbiţi de evaziune fiscală. 47,4 miliarde de lei în creştere. Nu aţi depăşit vârsta copiilor, am crezut că aţi depăşit acest moment, nu aveţi bani de buzunar, vreţi alocaţii.

Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist. În primul rând reformă în administraţia locală şi centrală. Am spus-o şi o repet. Angajaţii sectorului public trebuie să-şi asume deciziile. Salarii mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate. Dublarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar în ultimii patru ani trebuie să se vadă şi în performanţă.

Nu se vede şi nu o spun doar eu. O spun toţi românii care trebuie să lucreze cu instituţiile statului.

Trebuie să existe responsabilitate şi răspundere. Da, am spus-o şi o repet: trebuie să restructurăm aparatul de stat în funcţie de nevoile curente ale societăţii. Nu putem să păstrăm un stat construit de comunişti, să sperăm că va face performanţă în economia secolului XXI”, a spus Cîţu.

Anunţu făcut de opoziţie:

„Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban. Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român. Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați. Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România. Eu, domnule Cîțu, nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea. Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune. Cum să pedepsiți oameni și administrații locale că nu ați câștigat acolo alegeri? Dacă nu le alocați bani, măcar nu îi puneți să plătească taxe.”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Parlamentul dezbate luni, în şedinţă de plen reunit, proiectul legii bugetului de stat şi cel al legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021


loading...