Alexandru Rafila a dezvăluit câţi români sunt infectaţi, în realitate, cu COVID-19. Numărul este HALUCINANT

Alexandru Rafila a susţinut într-o emisiune TV că România va ajunge într-o lună la 10% din populație care a trecut prin infecția cu noul coronavirus.

30 oct. 2020, 17:40
Alexandru Rafila a dezvăluit câţi români sunt infectaţi, în realitate, cu COVID-19. Numărul este HALUCINANT

Alexandru Rafila a declarat că, până acum, aproape 2 milioane de români au fost infectaţi!

„Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10. Dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane. Dar astea sunt forme inaparente, asimptomatice”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „În cel mult o lună, cazurile COVID se pot dubla, iar mortalitatea se va tripla în România”

Alexandru Rafila spune că și în cazul gripei numărul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decât în realitate.

„Se întâmplă la fel și la gripă. Numărul de cazuri de gripă diagnosticate este mult mai mic decât numărul de cazuri reale de gripă și lucrul ăsta se stabilește prin studii de seroprevalență, adică studii care arată câte persoane au anticorpi din totalul populației, deci care au trecut prin boală. S-a făcut și în România, Institutul Național de Sănătate Publică finalizează în perioada următoare un astfel de studiu și o să aflăm rezultatele acestui studiu. Opinia mea este că ne apropiem, încet-încet, de această proporție de 10% din populație. Probabil că în următoarea lună vom ajunge la 10% din populație care a trecut prin boală”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile. Va fi nevoie de centre de vaccinare”

Oficial, până pe 30 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). Totodată, 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.


loading...
Partenerii noștri