Alexandru Rafila a făcut anunţul: Nu aş merge la pelerinaj!

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor susţine că nu ar participa la pelerinajul de Sfântul Andrei. Acesta susţine de asemenea că Biserica nu ar trebui să fie contra autorităţilor.

27 nov. 2020, 21:31
Alexandru Rafila a făcut anunţul: Nu aş merge la pelerinaj!

Alexandru Rafila a declarat de asemenea că în acest moment nu există nicio campanie de informare pentru enoriaşi în ceea ce priveşte regulile de distanţare socială şi prevenţie a noului coronavirus.

Alexandru Rafila: Eu nu aş participa la această procesiune

„Este o întrebare delicată pentru că ea nu are doar o parte care se referă la sănătatea publică, ci şi una care se referă la confesiune. Eu zic că lucrurile s-ar putea rezolva din punctul meu de vedere. Mi s-a părut că a fost un schimb de declaraţii prelungit între autorităţi şi sfinţii prelaţi.

Pelerinajul nu este legal şi poate deveni periculos doar dacă un număr mare de persoane participă acolo fără să respecte regulile de distanţare fizică.

Eu nu aş participa la această procesiune, dar am două mici comentarii. Biserica nu trebuie să fie opusă cu ceea ce spun autorităţie, nu există nicio campanie de informare pentru publicul ţintă, în cazul de faţă  enoriaşii”. a declarat prof. Rafila, la Digi 24.

Ce spune reprezentantul României la OMS despre testare

„E o situaţie limitată de capacitatea de recoltarea de testarea în momentul de faţă. Trebuie să facem cum este în alte ţări. Trebuie să facem centre de colectare, poţi merge cu maşina la drive in.

Dacă PSD era la guvernare, lucrurile ar fi arătat mai bine cu o singură condiție, la Ministerul Sănătății să fie o echipă profesionistă. Din păcate, cu excepția domnului profesor Moldovan și a încă unui coleg de-al dânsului, este o echipă de amatori care nu cunosc sistemul de sănătate, nu cunosc sistemul de sănătate public și vor să reformeze. Lucrul ăsta mi se pare incredibil, atunci când nu cunoști ceva, să încerci să îl reformezi.

Rezultatul este cel pe care îl vedeți dumneavoastră și direcțiile de sănătate publica ce sunt coordonate direct de ministrul Sănătății, ar trebui să fie coordonate, foarte clar, de Institutul Național de Sănătate Publică, care are expertiza tehnică și ar putea să uniformizeze procedurile la nivelul direcțiilor de sănătate public. Atunci, probabil, inclusiv prin profesionalizarea conducerii acestor direcții, s-ar putea ajunge la o performanță mai bună care ar duce și la acces mai mare la testare, dar și la întreruperea lanțului transmiterii. Mie mi se pare incredibil că acest lucru nu s-a întâmplat timp de șase lun”, a spus Rafila.

Citeşte şi: Cum putem vota fără să ne infectăm cu coronavirus. Anunțul medicului Rafila