Alexandru Rafila, anunţul care dă fiori românilor. Nu vom scăpa de coronavirus nici anul viitor

Alexandru Rafila a declarat că nu vom scăpa de coronavirus nici anul viitor iar gravitatea acestuia nu va scădea. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat ce măsuri de prevenţie trebuie luate şi de ce trebuie să ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere. 

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 06:58
Alexandru Rafila, anunţul care dă fiori românilor. Nu vom scăpa de coronavirus nici anul viitor

„Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați.

În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare.

Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a spus Alexandru Rafila la Antena3.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 1.014 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore după efectuarea a peste 21.000 de teste. 45 de pacienţi au decedat, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 479 de pacienţi în stare gravă.

Citeşte şi Primul simptom al Covid 19. Dacă apare aşa ceva, sunaţi imediat la medic