Primul simptom al Covid 19. Dacă apare aşa ceva, sunaţi imediat la medic

O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a descoperit ordinea probabilă a apariției simptomelor în cazul îmbolnăvirilor cu Covid-19, ceea ce îi va ajuta pe medici să identifice mai rapid pacienții infectați cu coronavirus

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 17:21
Primul simptom al Covid 19. Dacă apare aşa ceva, sunaţi imediat la medic

Cercetătorii USC consideră că ordinea probabilă în care apar simptomele COVID-19 este următoarea: febră, tuse și dureri musculare, apoi greață și/sau vărsături, apoi diaree, scrie site-ul news.usc.edu.

Cunoașterea ordinii simptomelor COVID-19 poate ajuta pacienții să solicite imediat îngrijiri sau să decidă imediat să se autoizoleze, spun oamenii de știință.

De asemenea, i-ar putea ajuta pe medici să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare a pacienților.

Avertismentul lui Fauci despre pandemia de coronavirus. „Foarte mulţi vor muri. Numărul morţilor va fi uriaş” 

Descoperirile științifice au fost publicate în revista Frontiers in Public Health. „Această ordine este deosebit de importantă atunci când simptomele unei gripe s-ar putea suprapune cu cele ale infecțiilor cu COVID-19″, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică la USC Dornsife College.

Autorii studiului au realizat această listă a primelor simptome analizând rata de incidență a simptomelor în peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate în China, toate datele fiind colectate în perioada 16-24 februarie de Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, au studiat un set de date de la aproape 1.100 de cazuri colectate în perioada 11 decembrie – 29 ianuarie, de către grupul de experți în domeniul tratamentului medical din China prin intermediul Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Pentru a compara ordinea simptomelor în COVID-19 și gripă, cercetătorii au examinat datele din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților medicale din 1994 până în 1998.

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai repede dacă cineva are COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune, a spus un alt cercetător.