Alexandru Rafila aruncă vina pe miniştrii USR pentru dozele suplimentare de vaccin. „Puteau să accepte sau nu achiziţia de vaccin”

Dr. Alexandru Rafila a declarat, marţi, că Ministerul Sănătăţii a avut posibilitatea să refuze achiziţia de noi doze de vaccin anti-COVID, însă în mai 2021, în mandatul Ioanei Mihăilă (USR), a acceptat doze suplimentare pentru anii 2022 şi 2023.

19 apr. 2022, 14:55
Alexandru Rafila aruncă vina pe miniştrii USR pentru dozele suplimentare de vaccin. „Puteau să accepte sau nu achiziţia de vaccin”

Alexandru Rafila a reacţionat, după ce a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă este adevărat că Ministerul Sănătăţii putea să nu comande doze suplimentare de vaccin anti-COVID, după cum a precizat fostul premier Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii a explicat că ministerul ar fi avut această posibilitate, însă în luna mai 2021, a acceptat cumpărarea de noi tranşe de vaccin împotriva COVID-19 pentru anii 2022 şi 2023.

”Este adevărat că Ministerul Sănătăţii a avut, în decursul anului trecut, momente în care putea să accepte sau nu achiziţia de vaccin. Achiziţia de vaccin a fost acceptată pentru anul 2022 şi 2023 în una mai a anului 2021”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit News.ro.

Totodată, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat referitor la acuzaţiile aduse de liderul PSD Marcel Ciolacu privind achiziţia de vaccinuri, în perioada în care a fost premier, că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană.

„Putem să băgăm şi iertarea de datorii pe care o facem către sectorul Apărare, de ce dăm bani unei bănci precum CEC”, a mai spus Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu răspunde la acuzațiile legate de achiziția vaccinurilor: ​Putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut contractele

Fostul premier a adăugat că trebuie văzut ce s-a achiziţionat până acum, ce s-a folosit.

”De acum încolo, avem un guvern care trebuie să ia decizii, vrea să meargă mai departe, nu vrea să meargă mai departe”, a mai afirmat Cîţu, adăugând că ministerul Sănătăţii putea să spună că nu face comanda şi Ministerul de Finanţe că nu face plata.

Citeşte şi: La Shanghai, viaţa în lockdown a devenit un coşmar. Vecinii se denunţă unii pe alţii, tinerii s-au pornit împotriva bătrânilor, iar localnicii împotriva străinilor