Alexandru Rafila, avertisment despre criza COVID-19. „Această creştere va continua. Anumite măsuri au fost foarte târziu luate”

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat, marţi, la TVR, că numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus va creşte în continuare în următoarea perioadă. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie e de părere că măsurile adoptate până în prezent de autorităţi "probabil că nu sunt suficiente" deoarece unele dintre acestea au fost adoptate târziu.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 21:05
Alexandru Rafila, avertisment despre criza COVID-19. „Această creştere va continua. Anumite măsuri au fost foarte târziu luate”

„Eu cred că această creştere va continua şi singura soluţie – sigur trebuie să mergem în paralel cu această evaluare şi creştere a numărului de paturi, în secţiile obişnuite şi mai ales de terapie intensivă – dar asta nu e o soluţie care să ne ducă la un rezultat. Noi trebuie să revedem foarte rapid cum funcţionează sistemul de sănătate publică care să poată să permită identificarea rapidă a cazurilor, contacţilor, testarea lor şi izolarea lor care să oprească creşterea”, a declarat, Alexandru Rafila, la TVR, conform Ştiripesurse.

Cum îl va convinge Alexandru Rafila pe Daniel Ghiţă, fost luptător K1, să poarte mască: O discuţie pentru că altceva nu pot să am cu el

Reprezentantul României la OMS consideră că măsurile adoptate de autorităţi nu sunt de ajuns pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

„Măsurile luate până acum probabil că nu sunt suficiente pentru că, din punctul meu de vedere, anumite măsuri au fost foarte târziu luate, iar sistemul de sănătate publică a fost nefuncţional, în bună parte, începând din luna iunie” a răspuns Rafila.

Rafila, despre organizarea alegerilor în pandemie: „Problemele care pot afecta sănătatea publică apar după procesul electoral”

Medicul Alexandru Rafila a mai explicat că „un pachet de măsuri eficiente trebuie să abordeze toate palierele”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 217.216. De asemenea, s-au înregistrat şi 104 de decese – cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei – bilanţul fiind de 6.574. În prezent, 824 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

BILANŢ coronavirus 27 octombrie. RECORD de decese într-o zi – 104. Peste 4.700 de cazuri noi COVID şi 824 pacienţi la ATI