Alexandru Rafila avertizează cu privire la vacanţele în Grecia. „De săptămâna viitoare ţara va intra în scenariul roşu, iar copiii sub 12 ani vor intra în carantină la revenirea în România”

Grecia probabil că va intra săptămână viitoare în scenariul roșu, ceea ce conform regulilor actuale va duce la o discriminare a copiilor sub 12 ani care vor reveni în România, spune Alexandru Rafila.

24 iul. 2021, 13:00
Alexandru Rafila avertizează cu privire la vacanţele în Grecia. „De săptămâna viitoare ţara va intra în scenariul roşu, iar copiii sub 12 ani vor intra în carantină la revenirea în România”

România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii, spune Alexandru Rafila, acesta considerând că în momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor, care vor trebui să stea în carantină la revenirea acasă, din Grecia.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze, spune prof. Rafila într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

Citeşte şi Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! O nouă înşelătorie îi vizează! Trebuie să fie atenţi la acest lucru

Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii. În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. (…)

Eu cred că și autoritățile din România ar trebui să respecte aceste recomandări ale Comisiei Europene. Ele au fost făcute la sfârșitul lunii mai, în contextul apariției Cerificatului Verde European care se acordă persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau, pentru un timp mai scurt, persoanelor care se testează. Aceste prevederi presupun ușurarea călătoriilor în spațiul Uniunii Europene și ar trebui respectate întocmai de autoritățile din România.

Inclusiv recomandările legate de vârsta copiilor care trebuie testați, care în Uniunea Europeană este de 6 ani. În România este de 3 ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi Proteste masive în Grecia, bătaie cu poliţia. Mii de oameni au ieşit în stradă, împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor FOTO


loading...