Alexandru Rafila, despre redeschiderea şcolilor: E şi recomandarea OMS. Dacă nu, vom avea copiii cu probleme de dezvoltare personală

Alexandru Rafila a declarat că este un adept al funcţionării şcolilor. De asemenea, Rafila a subliniat că elevii nu sunt "răspândaci", iar la nivelul ţării ar trebui instaurat un sistem hibrid în şcoli ce ar consta în predarea unor anumite materii în clasele de curs, iar unele în mediul online. Totodată proaspătul social-democrat susţine că şi OMS recomandă funcţionarea şcolilor.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 17:20
Alexandru Rafila, despre redeschiderea şcolilor: E şi recomandarea OMS. Dacă nu, vom avea copiii cu probleme de dezvoltare personală

„Eu am fost un adeptat al funcţionării şcolilor. Impactul asupra copiilor în ceea ce priveşte închiderea şcolilor e foarte mare. Procentul de nici 1% arată că aceşti copii nu sunt -răspândaci-. Trebuie să pregătim şcoala, asta e clar. Eu cred că acest sistem hibrid nu arată că ar trebui să facem şcoala unii acasă, unii la şcoală, ci că anumite materii ar trebui făcute la şcoală şi altele online. Dar pentru asta ar trebui o organizare foarte bună.

O decizie înţeleaptă ar fi redeschiderea şcolilor măcar până la clasa a IV. Cu regimul care este acum, la sfârşitul zilei vom avea copii cu probleme de dezvoltare personală şi probleme în ceea ce priveşte economia. OMS recomandă ca şcolile să fie deschise şi nu are legătură că eu sunt reprezentat acolo. Cunosc destul de bine partea tehnică a acestei probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Critici dure la adresa Guvernului din partea elevilor din România

De altfel, Consiliul Naţional al Elevilor a reacţionat dur la decizia de închidere a şcolilor pe termen nedefinit. Într-un comunicat trimis Edupedu.ro de către reprezentanţii elevilor, aceştia acuză profunda iresponsabilitate a autorităţilor.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online.

Citeste si Ludovic Orban: Toate şcolile trec în scenariul roşu incepând de luni

Pentru a putea garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale”, se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Elevilor.