Ludovic Orban: Toate şcolile trec în scenariul roşu incepând de luni

Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că toate şcolile vor trece în sistem online începând de luni. Premierul a explicat că s-a luat această măsură pentru siguranţa elevilor, dar şi pentru că sunt copii asimptomatici care pot transmite virusul mai departe. 

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 19:34
Ludovic Orban: Toate şcolile trec în scenariul roşu incepând de luni

„Toate măsurile vor fi valabile de luni. Practic sunt măsuri luate ținând cont de situația în care ne găsim și pe baza specialiștilor. Sunt măsuri de protecție, cum e purtatul măștilor indiferent de incidență. Poate un grup de oameni să se ducă într-o localitate cu incideță redusă la restaurant, dacă acolo nu poartă mască… Noi am încercat gradual să mergem. În privința locurilor de muncă e dificil în anumite domenii să ai program etapizat de muncă și aici o să se discute cu acele companii.

O altă măsură este organizarea activității online. Aici am luat această măsuri din două motive. În primul rând este vorba de siguranța copiilor. Iar al doilea motiv este dat de faptul că adolescenții chiar dacă iau virusul sunt asiptomatici și îl transmit către părinți sau bunici”, a declarat Ludovic Orban la digi 24. 

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că „democraţia nu poate fi pusă în paranteză”.

Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 9.714 de infectări în ultimele 24 de ore. De asemenea, s-au înregistrat alte 121 de decese şi 1.014 pacienţi internaţi la ATI.

Până joi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Ciolacu, reacţie dură după ce au fost anunţate noile restricţii: Conducătorii şi-au pierdut raţiunea. Au inventat o struţo-cămilă