Alexandru Rafila, despre reducerea numărului de posturi în domeniul sanitar: „Nu putem să le reducem, că abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”

Reducerea numărului de posturi în domeniul sanitar nu e luată de Guvern, dat fiind deficitul mare de personal din acest sector, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

04 aug. 2023, 18:46
Alexandru Rafila, despre reducerea numărului de posturi în domeniul sanitar: „Nu putem să le reducem, că abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”

Alexandru Rafila a fost întrebat despre ordonanța privind reducerea cheltuielilor, care prevede și reducerea a 200.000 de posturi din aparatul bugetar, iar ministrul a spus că în domeniul sănătății problema nu se pune așa, având în vedere că unele posturi abia au fost scoase la concurs.

Citește și Covid-19 revine în România. Octavian Jurma: Vom avea din nou 30.000 de cazuri

„Opinia mea, dacă discutăm despre domeniul profesioniştilor din domeniul sănătăţii, este că nu putem în domeniul Sănătăţii să reducem posturile, că abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mai spus că se pune și problema proiectelor europene derulate în domeniu. „Să nu uităm de partea cu proiectele europene sau cu poiectele asociate proiectelor europene. Rămâne de văzut, este o discuţie tehnică, ţine de zona de finanţe”.

În ceea ce privește nemulțumirile sindicaliștilor din Sănătate cu privire la prevederile ordonanței, ministrul a afirmat Haideţi să vedem un act normativ care este consolidat. Este deocamdatăo propunere, o dezbatere în spaţiul public”.

Citește și Alexandru Rafila cere demiterea managerului spitalului din Urziceni, după cazul femeii care a născut pe trotuar: „Este o imagine pe care sper să nu o mai revăd”

Prin această ordonanță se dorește reducerea cheltuielilor bugetare. Aceasta prevede peste 50 de măsuri, cele mai multe din ele fiind criticate de mediul de afaceri, sindicaliști și organizații neguvernamentale.