Alexandru Rafila dezvăluie ce relaţie are cu Raed Arafat. „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat că se înţelege "instituţional" cu Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dând de înţeles că încearcă ca fiecare să-şi vadă "de treaba lui".

29 nov. 2021, 08:24
Alexandru Rafila dezvăluie ce relaţie are cu Raed Arafat. „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”

Reacţia lui Alexandru Rafila vine după ce, duminică, a fost întrebat cum se înţelege cu Raed Arafat.

„Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform News.ro.

Citeşte şi: Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată din nou

Întrebat dacă afirmaţiile că Raed Arafat s-a întins şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile reprezintă o răutate, Alexandru Rafila a răspuns:

„Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în carea fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Raed Arafat trage semnalul de alarmă cu privire la mutaţia Omicron: „Tulpina va ajunge peste tot, nimeni nu va putea să o oprească”

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că nu se va renunţa la impunerea certificatului verde în România, cel puțin în perioada următoare.

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna.

Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății nu renunță la impunerea certificatului verde la serviciu. În ce condiții se va aplica actul!