Alexandru Rafila, după alerta de incendiu de la „Marius Nasta”. Motivul pentru care cedează unităţile noi

Medicul Alexandru Rafila a venit cu o reacţie, duminică seara, în urma alertei de incendiu de la Spitalul Marius Nasta.

21 feb. 2021, 23:42
Alexandru Rafila, după alerta de incendiu de la „Marius Nasta”. Motivul pentru care cedează unităţile noi
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alexandru Rafila, după alerta de incendiu de la „Marius Nasta”. Acesta vorbeşte despre consumul mare de oxigen în departementele de Terapie Intensivă, iar consumul de curent electric ajunge să depăşească capacitatea şi provoacă incidente de acest tip.

Alexandru Rafila, după alerta de incendiu de la „Marius Nasta”. Ce spune specialistul din Sănătate

„Sper ca toți pacienții internați și colegii noștri sper că sunt în parametrii de normalitate, adică că n-au fost afectați de acest incendiu. Acesta e gândul meu în acest moment. Din ce știu eu este vorba despre unitatea mobilă din curtea institutului. Sperăm că pacienții sunt bine și nu au inhalat fum, pentru că asta poate să fie o problemă, mai ales pentru pacienții intubați.

Vedeți, se repetă aceste incidente în secțiile în care există consum mare de oxigen, consum mare de curent electric care de multe ori depășește capacitatea și lucrul ăsta se reflectă, pot apărea situații tragice. Aceste unități mobile corespund unor standarde. „, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Citeşte şi: Alertă de incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Au fost probleme la o unitate ATI mobilă
În replică, Radu Ţâncu spune că pacienţii intubaţi reprezintă o provocare în ceea ce privește transferul la alte spitale

„Pacienții intubați reprezintă o provocare în ceea ce privește transferul la alte spitale, mai ales că vorbim de mai mulți pacienți. Această structură este nouă, dar iată că și structurile noi cedează. De ce cedează?

Pentru că au fost folosite la foc continuu timp de un an de zile. În acest moment pandemia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri. Una dintre politicile  preventive este că aceste aparate de ventilație mecanică, care au funcționat continuu timp de un an de zile să fie relocate, trimise la firmele de mentenanță pentru efectuarea tuturor verificărilor. Dacă nu vom avea astfel de politici, astfel de incidente se pot repeta oricând”, a spus și Radu Țincu.

O alertă de incendiu a fost anunţată duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului.

Citeşte şi: Incendiu la Marius Nasta. Raed Arafat: „Probabil pacienții vor fi relocați”