Incendiu la Marius Nasta. Raed Arafat: „Probabil pacienții vor fi relocați”

O alertă de incendiu a fost anunţată duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului.

21 feb. 2021, 23:08
Incendiu la Marius Nasta. Raed Arafat: „Probabil pacienții vor fi relocați”

Incendiu la Marius Nasta. Șeful DSU Raed Arafat a declarat duminică seară, la Antena 3, că echipele de intervenție care au fost chemat la Spitalul Marius Nasta din București, la alertă de incendiu, nu au găsit focul cu flacără în „tirul ATI”.

„Nu era foc cu flacără în tirul ATI. Probabil a fost ceva la exteriorul tirului. Echipele sunt acolo la acest moment, nu sunt probleme. O sa aflam  care e cauza fumului. Probabil pacienții vor fi relocați’”, a zis Raed Arafat.

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi zeci de echipaje de intervenţie se află la unitatea medicală. La acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului.

Incendiu la Marius Nasta. ”În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta.  În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi), care nu au fost răniţi.  Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.
Conform aceleiaşi surse, în acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului.
Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declară la Digi24 că este vorba despre un generator care a scos fum, posibil în urma unei pene de curent.

Fost pacient de la Matei Balş, declaraţii cutremurătoare despre coşmarul prin care a trecut în timpul incendiului: „Era să păşesc pe un cadavru”
„Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte”, transmite într-un comunicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.