Prima reacţie a lui Alexandru Rafila, după ce a fost propus premier. „M-a luat prin surprindere. Trebuie să te gândeşti foarte serios”

Medicul Alexandru Rafila, care a deschis lista PSD pentru Camera Deputaților în București, a declarat că nu a discutat cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, despre nominalizare sa ca premier. Reprezentantul României la OMS a acuzat din nou actualul Guvern că nu a reuşit să gestioneze pandemia de COVID-19.

07 dec. 2020, 00:18
Prima reacţie a lui Alexandru Rafila, după ce a fost propus premier. „M-a luat prin surprindere. Trebuie să te gândeşti foarte serios”

Prima reacţie a lui Alexandru Rafila, după ce a fost propus premier. Medicul a afirmat că „la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios”.

„Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a spus Alexandru Rafila la Realitatea Plus, conform Agerpres.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”

Alexandru Rafila, după ce a fost propus premier. „Dacă rezolvăm această problemă medicală, putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei”

Dacă ar fi premier, Alexandru Rafila a explicat că ar alege o echipă de miniştri „care poate să răspundă situaţiei actuale”.

„În mod evident, actualul Guvern nu a reuşit să gestioneze decât în parte această pandemie, iar măsurile de natură medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experţilor, nu au fost implementate şi atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea, pe de o parte, şi sistemul de asistenţă medicală care este depăşit, pe de altă parte, trebuie rapid să răspundă cerinţelor acestei pandemii. Pe de altă parte şi în mod evident doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei şi, bineînţeles, la o viaţă socială cât mai aproape de realitate, pentru că au fost anumite decizii cărora eu nu le-am găsit o explicaţie, cum ar fi închiderea şcolilor”, a afirmat medicul Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, în cărţi pentru postul de premier din partea PSD. Anunţul lui Marcel Ciolacu