Alexandru Rafila, în cărţi pentru postul de premier din partea PSD. Anunţul lui Marcel Ciolacu

Medicul Alexandru Rafila, care a deschis lista PSD pentru Camera Deputaților în București, se numără printre propunerile pentru postul de premier din partea PSD. Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social-Democrat, după aflarea rezultatelor exit poll de la alegerile parlamentare.

06 dec. 2020, 22:45
Alexandru Rafila, în cărţi pentru postul de premier din partea PSD. Anunţul lui Marcel Ciolacu

Alexandru Rafila, în cărţi pentru postul de premier din partea PSD. Medicul Alexandru Rafila este printre variantele cu care PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

„Avem trei variante. După discuţiile avute cu colegii, avem şi a patra variantă – domnul Rafila (Alexandru Rafila)

Este domnul Grindeanu, domnul Tudose. Este şi domnul Vasile Dîncu. Sunt ferm convins că acesat lucru se va tranşa prin vot împreună cu colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct, la România TV.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după rezultatele exit-poll: „PSD a câștigat aceste alegeri”

Întrebat dacă ia în calcul să devină premier, Marcel Ciolacu a afirmat că exclude această variantă.

„Nu, am anunţat că este o perioadă complicată şi PSD a văzut ceea ce doresc românii de la partide, o reformă şi o schimbare de atitudine”, a mai precizat liderul PSD.

Alexandru Rafila, premier din partea PSD. Marcel Ciolacu: „Excludem să facem un Guvern cu PNL”

„Excludem să facem un Guvern cu PNL. Votul românilor este foarte clar”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a amintit că a propus în luna martie formarea unui Guvern de uniune naţională.

„Noi am făcut această propunere, după cum bine ştiu românii, în luna martie. Cred că lucrurile ar fi arătat altfel şi din punt de vedere politic şi al unităţii noastre pentru a trece această perioadă complicată.

Suntem deschişi să avem acest dialog. Dacă se confirmă faptul că PSD este pe primul loc, corect constituţional este ca primul partid care va fi invitat la Cotroceni să fie PSD unde vom merge cu o propunere de prim-ministru şi a avea un dialog instituţional cu preşedintele, mai ales că cum a luat sfârşit campania şi a renunţat la funcţia de purtător de cuvânt al PNL”, a mai precizat Ciolacu.

Reacţia lui Alexandru Rafila, după ce a fost propus premier de PSD. „Este o chestiune la care trebuie să reflectez”

„Nu am avut nicio discuție până acum, este o chestiune la care trebuie să reflectez. Probabil domnul Ciolacu a menționat-o ca pe una dintre propuneri. Nici nu am avut timp să mă gândesc la așa ceva, pentru că acum un sfert de oră am aflat și eu despre această propunere. Nu funcția în sine este importantă, ci responsabilitățile pe care le implică”, a declarat medicul Alexandru Rafila, conform G4Media.

Alexandru Rafila, premier: „Văd în momentul de față 3-4 zone critice”

„Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca premier este să formezi un guvern din profesioniști. Eu văd în momentul de față 3-4 zone critice: Sănătatea, Educația, partea de Finanțe și cea Economică, care necesită măsuri care pot să nu fie extrem de populare, dar trebuie să scoată țara din impas.

Ca să poți gestiona Economia, trebuie să redresezi Sănătatea, ceea ce este prioritar acum. Aș încerca să aduc normalitate în zona de sănătate publică, care este total depășită pentru că sunt persoane care nu au acces la servicii medicale.

Mă aștept la măsuri restrictive suplimentare în perioada următoare. Chiar ieri ministrul Tătaru a recunoscut că situația nu este sub control și este nevoie de măsuri mai stricte”, a precizat Rafila, care a deschis lista PSD la Camera Deputaţilor în Bucureşti.

Rafila: „Numărul de decese va creşte”

„Cu mare regret estimez că numărul de decese în perioada următoare va crește. Rămâne de văzut care vor fi specialiștii pe care îi vor consulta Guvernul. Deciziile au fost pur politice, dacă ne referim la închiderea școlilor și piețelor”, a conchis Rafila.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”