Alexandru Rafila, după ce moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat: „Vlad Voiculescu mi-a înşelat aşteptările. Nelu Tătaru avea şi interes şi consistenţă în acţiuni”

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, susține că actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a înşelat aşteptările, deşi înainte să fie numit, Rafila spusese că este posibil ca acesta să fie un bun ministru.

17 feb. 2021, 14:18
Alexandru Rafila, după ce moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat: „Vlad Voiculescu mi-a înşelat aşteptările. Nelu Tătaru avea şi interes şi consistenţă în acţiuni”

Alexandru Rafila a declarat miercuri, după ce moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu a picat, că este dezamăgit de acţiunile ministrului Sănătăţii şi că a ajuns chiar să-l regrete pe Nelu Tătaru.

„Înainte de a-și prelua mandatul, am spus că domnul Voiculescu ar putea fi un ministru mai bun decât Nelu Tătaru, am crezut că fiind un om tânăr, trecut deja prin sistemul medical, va fi un ministru bun, dar din păcate, mie, personal, mi-a înșelat așteptările.

Domnul Tătaru avea și interes și consistență în acțiunile pe care le întreprindea. Din păcate, deși a trecut o săptămână, domnul Voiculescu nu a luat nicio măsură pentru a îndrepta reproșurile din această moțiune simplă.”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila la Parlament – 17.02.2021

Declarații de presă susținute de deputatul #PSD, Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la Parlament

Posted by Partidul Social Democrat on Wednesday, February 17, 2021

Alexandru Rafila crede că moţiunea ar fi trecut, dacă votul ar fi fost secret

Dacă votul ar fi fost secretizat, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii din USR ar fi votat în favoarea moțiunii împotriva lui Vlad Voiculescu și moțiunea ar fi trecut, declară deputatul PSD Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătății nu reușește să gestioneze în mod corespunzător pandemia și să asigure siguranța pacienților în spitalele.

„Ați văzut că diferența la care a fost respinsă această moțiune a fost minimă și, mai mult, a existat din partea majorității acea respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă se această secretizare a votului ar fi avut loc, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moțiuni și cu siguranță ar fi trecut. Probabil că ministrul Sănătății ar fi fost nevoit să își dea demisia”, a spus Rafila, conform Stiripesurse.ro.

Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu a picat, miercuri, la vot. Din 304 parlamentari, 161 au votat „împotrică” și 140 „pentru”, moțiunea fiind respinsă.

Moțiunea a fost depusă de PSD după tragedia de la Institutul Național „Matei Balș”, social-democrații fiind de părere că ministrul Sănătăți trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la acest spital.

De cealaltă parte, Voiculescu a spus, în timpul dezbaterii care a avut loc luni că spitalul a fost condus mai bine de 20 de ani de Adrian Streinu Cercel, care este, în prezent, senator PSD.

Citeşte şi: Victor Ponta, ironii despre schimbarea Avocatului Poporului: „Neaparat trebuie să îl înlocuieşti cu cineva care încalcă Constituţia şi apără Guvernul”